Muslingesuppe

Muslingesuppe

Muslingesuppe er en herlig spise – og nu, hvor mandyrker muslinger på liner, bliver de mere kødfuldeog indeholder mindre ”grus”, end når de skrabesfra havbunden. Følg disse fire enkle trin, og sætnemt en fantastisk suppe på bordet.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Koge/stegetid: 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1½ kg blåmuslinger/linemuslinger
  • 1-2 skalotteløg (finthakket)
  • 25 g smør eller 2 spsk
  • olivenolie
  • ½ flaske hvidvin (knap 4 dl)
  • persillestilke
  • 1 laurbærblad
  • Endvidere:
  • 1 porre (fintsnittet)
  • 1 gulerod (terninger eller strimler)
  • 100 g skrællet knoldselleri (eller 2-3 stilke bladselleri, i terninger eller strimler)
  • 1 fennikel (terninger eller strimler)
  • 25 g smør eller 2 spsk
  • olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 knsp safran eller 1 tsk karry eller 2 tsk konc.
  • tomatpuré
  • 2½ dl fiske- eller grønsagsbouillon
  • 2½ dl piskefløde eller
  • madlavningsfløde
  • 2 spsk hakket persille
  • salt og peber
  • Tilbehør: brød

  1. Skrub og skylmuslingernegrundigt i flerehold koldt vand,fjern ”skægget”og kassér de muslinger,som ikkelukker sig ved etlet bank i bordet.
  2. Sautér skalotteløgeneblankei en stor grydemed smør ellerolivenolie ogtilsæt vin, persillestilkeog laurbærblad.Giv detet opkog og lægde rensede muslingeri gryden.
  3. Læg låg på oglad muslingernedampe ved middelvarme,til deåbner sig – det tager5-10 min. Tagevt. åbne muslingerop undervejs– og fortsæt sådampningen, tilalle har åbnetsig. Muslinger,der ikke åbner sigefter 10 min., skalkasseres!Tag muslingerneud af skallerne(gem evt. nogleskaller til pynt).
  4. Sautér grønsagerneblanke i engryde med smøreller olie og tilsæthvidløg og evt.safran, karry ellertomatpuré. Rørrundt og tilsætden siede suppesamt bouillon. Givdet et opkog underomrøring ogtilsæt fløde. Kogsuppen igennem,tilsæt persille ogsmag til med saltog peber.
  5. Læg muslingernei suppen og servérden i varme,dybe tallerknermed brød til.