Mørbradgryde - nemme og lækre opskrifter til hverdag og fest
Mørbradgryde er en nem og lækker ret, som du både kan servere til hverdag, og når du får gæster. Her får du alle vores bedste opskrifter på mørbradgryde – selvfølgelig verdens bedste, hvis vi selv skal sige det.
Hvis du gik og troede at mørbradgryde 'bare' var en kedelig sammenkogt ret med tørt kød og kedelige cocktailpølser, så kan du godt tro om igen. Du kan nemlig lave mørbradgryde med champignon, bacon, perleløg eller noget helt andet – og så kan du servere masser af forskelligt tilbehør til mørbradgryden.
Selve mørbradgryden kan varieres i det uendelige – her finder du opskrifterne på klassikere som:
- Mørbradgryde med sennepssovs
- Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
- Vietnamesisk mørbradgryde
- Mørbradgryde med champignon og perleløg
Tilbehør: Hvad skal man servere til mørbradgryde?
Der er mange – og delte - meninger om hvilket tilbehør, der skal serveres til en mørbradgryde. De mest populære valg er kartoffelmos eller ris, men du kan også sagtens servere kogte kartofler eller pasta til. Pasta vil f.eks. passe rigtigt godt til denne italiensk-inspirerede mørbradgryde med soltørrede tomater
Er du til de lidt sundere alternativer kan du koge perlespelt, brune ris eller speltkerner og servere til – eller du kan lave mos af rodfrugter eller blomkålsris til din mørbradgryde.
Mørbrad på tilbud
Svinemørbrad er ofte på tilbud og det kan godt svare sig, at købe en eller mørbradder, og lave en stor portion af de yndlings-mørbradgryde – så har du mad til flere dage eller en fin ret til fryseren:
Mad til to dage: Mørbradgryde med ris
Afpudsning af mørbrad
En mørbrad kan købes afpudses og klar til at komme på panden eller uafpudset med sølvsene, fedt og hinder – og evt. bimørbrad. Nogle synes måske, at det er lidt besværligt at gøre en mørbrad klar eller at afpudse den, som det hedder. Men det er faktisk ikke så svært.
Sådan afpudser du en mørbrad:
1. Sølvsenen fjernes fra den tykke ende af mørbraden. Brug en spids kniv. Stik kniven ind under senen og lav et lille håndtag til at holde den i.
2. Skær med kniven tæt på senen uden at skære i kødet. Bimørbraden skæres af. 3. Svinemørbraden pudses af for øvrige sener, fedt og hinder.
4. Skær svinemørbraden ud i 3 cm tykke skiver.
Mange forbinder nok en mørbradgryde med bacon og cocktailpølser, men du kan også lave mørbradgryde med en lækker cremet sovs med porrer, sennep og kapers, eller en italiensk mørbradgryde med soltørrede tomater, spinat og ost.
Her på siden finder du også opskrifterne på en mere kalorielet mørbradgryde, nemlig mørbradgryde med champignon og perleløg, og selvfølgelig den helt gammeldags version af mørbradgryde med bacon og pølser.
Så ligegyldigt om du vil lave gammeldags mørbradgryde med kartoffelmos, eller kaste dig ud i en spændende vietnamesisk variant, så finder du alle vores bedste opskrifter her. Opskrifterne er fra ALT for damerne, Hjemmet, hendes verden, boligliv og FIT LIVING