Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
Findes der noget bedre end en veltilberedt mørbradgryde med masser af cremet flødesovs og bacon? Denne mørbradgryde ligner måske ikke den, du kender. For mørbradgryden har fået syrligt selskab af friske æbler, men indeholder stadig bacon, løg og svampe. Her får du opskriften på en lækker mørbradgryde med et frisk pift af æble. Mums!
Mørbradgryde med bacon, æbler til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- Mørbradgryde:
- 1 svinemørbrad
- 1 spsk. smør (eller olie)
- 100 g bacon
- 2 løg
- 250 g champignons
- 2 røde æbler
- 2½ dl madlavningfløde (8%)
- evt. 2 fed hvidløg
- 1 bundt persille
- Tilbehør:
- ½ savojkål
- kogte ris eller perlebyg, - rug eller spelt (beregn 1 dl rå ris/perler pr. person)
Mørbradgryde:
- Fjern evt. sener og hinder fra mørbraden. Skær den i 2 cm tykke skiver.
- Varm smør eller olie på en pande og brun kødet ved høj varme på begge sider. Læg kødet på en tallerken.
- Skær baconen i terninger og hak løgene.
- Steg bacon og løg på panden, til begge dele er gyldenbrunt.
- Skær champignonerne i kvarte og steg dem sammen med bacon og løg, til svampene er brune.
- Skær æblerne i skiver og bland dem med bacon, løg, svampe og kød på panden. Tilsæt fløde og evt. presset hvidløg og kog forsigtigt op. Lad retten simre i 5 min., og smag til med salt og peber. Spæd evt. sovsen med vand, hvis den er blevet for tyk.
- Tilbehør: Skær kålen i strimler og kom dem i en gryde med 1 dl vand og krydr med salt. Damp kålen i ca. 5 min., til den er mør med lidt bid.
- Lad kålen dryppe af og anret den på bunden af et fad. Anret mørbradgryden ovenpå og drys med hakket persille. Servér med kogte ris eller perler.