Mørbradgryde med sennepssovs
Denne mørbradgryde er tilberedt med en lys sovs smagt til med vineddike, sennep og kapers, og rundet af med fløde.
Mørbradgryde med sennepssovs til 2 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 250-300 g svinemørbrad
- 15 g smør eller 1 spsk. olivenolie
- 2 skalotteløg
- 1-2 fed hvidløg
- 2 porrer
- 1 spsk. lys vineddike
- 2 dl bouillon
- 1 dl piskefløde
- evt. majsstivelse eller sovsejævner
- 1-2 spsk. saltede kapers
- 2-3 tsk. dijonsennep
- salt og peber
- Tilbehør:
- hakket persille, kartofler, kartoffelmos, ris, korn
- eller pasta
Sådan laver du mørbradgryde med sennepssovs
- 1. PIL skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Rens porrerne, og skær dem i skiver på skrå.
- 2. SKÆR den afpudsede mørbrad i skiver, og krydr dem med salt og peber. Brun dem i en dyb pande eller stegegryde med smør eller olie.
- 3. TAG kødet op, og steg skalotteløg og porrer bløde i panden. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt vineddike, og kog det ind. Tilsæt bouillon, og giv det et
- opkog. Tilsæt fløde, og kog sovsen igennem til passende konsistens. Jævn evt. med majsstivelse eller sovsejævner.
- 4. SKYL de saltede kapers, og dryp dem godt af. Vend dem i sovsen, og smag til med sennep, salt og peber.
- 5. LÆG kødet tilbage i sovsen, og varm retten igennem.
- 6. SERVÉR mørbradgryden med et drys hakket persille og det valgte tilbehør.