Broccolisalater: Sunde, lækre salater
Broccolisalat – opskrifter til hverdag og fest
Foretrækker du en traditionel version med sprød bacon, rødløg og cremefraiche- og rødvinseddikedressing? Eller måske en moderne udgave med kylling, karrydressing og nødder? Broccolisalat er og bliver en dejlig salat, der kan serveres både som tilbehør og som en ret i sig selv - og det er både til hverdag og fest.
Her på siden finder du de lækre opskrifter på broccolisalat fra ALT.dk.
Prøv den lækre broccolisalat
Hvilken lækker salat skal du lave til stegen, saucen og kartoflerne, når du skal servere en fin middag for dine gæster?
En almindelig hverdagssalat med tomat, iceberg og agurk, som du rør i creme fraiche eller miracle whip, er muligvis velegnet og et sikkert hit til det meste, men hvis du vil servere lidt specielt og anderledes, er den ikke helt rigtigt.
En Waldorfsalat er også et godt bud på en skøn salat, men er den heller ikke helt den rette salat til dit middagsselskab? Vi foreslår en god, gammeldags, lækker broccolisalat lavet på små buketter af broccoli. Den er lige så traditionel og klassisk, som den er velsmagende, og så er den fortrinlig at servere til gæstemiddagen - uanset om du er ude i en menu med flere retter eller en mere afslappet buffet. En broccolisalat går til det meste!
Bacon-broccolisalat: En dansk klassiker
Som det gælder brændende kærlighed, ribbensteg og æbleflæsk, er broccolisalaten også på listen over de retter og det tilbehør, vi betegner som dansk klassisk mad - og den går måske endda også under betegnelsen ’mormormad’. I hvert fald når det gælder den helt klassiske version.
Det er dog ikke en dårlig ting, at du kender broccolisalaten som mormormad eller en gammel klassiker. Der er nemlig noget hyggeligt og rart over at spise mad, der vækker minder og smil hos alle ved middagsbordet. Hertil viser den lange historie også, at salaten er et hit og velsmagende, og det er netop derfor, vi har holdt fast i den i så lang tid.
En traditionel broccolisalat består af broccoli, bacon i små tern, rødløg og solsikkekerner, og så er den vendt i den lækreste dressing af creme fraiche, rødvinseddike og sukker. Hvis du elsker broccolisalat - og vi mener den klassiske broccolisalat - så er det den her version og opskrift, du skal gå efter: Broccolisalat med bacon, der smager fantastisk.
Prøv forskellige udgaver af broccolisalat
En broccolisalat er mere en bare den klassiske version – for det er jo ret beset blot en salat, der består af broccoli. Der er massere af variationsmuligheder, når der skal broccolisalat på bordet til hverdag og fest, og du kan derfor roligt slå dig løs i køkkenet med alt fra rosiner til græsk yoghurt og pasta, ligesom du kan bruge både lidt og meget dressing.
Er du frisk på at prøve en ny og sommerlig version? Du kan med fordel lave den friske og solrige udgave i form af en broccolisalat med jordbær. Den indeholder alt fra peberfrugt og feta til æg og bønner. Har du ideer til andre lækre ingredienser? Du kan roligt tilføje og smage til. Sommersalaten er hertil sund, mættende og lækker på samme tid - så den passer blandt andet godt til dig, der gerne vil holde formen.
Du kan også roligt prøve en udgave af broccoli-salat med radiser og avocado. Avocadoens fedme og broccoliens friskhed går ganske fortrinligt sammen, og du får dermed en skøn oplevelse for både syns- og smagssansen.
Udforsk vores mange gode opskrifter på broccolisalat
Her på ALT.dk er vi vilde med broccolisalat, og vi har derfor samlet en masse bud på, hvordan du kan lave lækre broccolisalater hjemme hos dig selv. Herunder finder du fire af vores yndlingsopskrifter:
- Broccolisalat med kylling og hasselnødder
- Louise Bruuns broccolisalat
- Grov broccolisalat med pasta-penne og mørbrad
- Broccolisalat med granatæble og feta
Tip! Er du ikke vild med helt rå broccoli?
Vil du gerne undgå, at broccolien er helt rå i din salat? Hæld kogende vand på de små buketter af broccoli.
Når du er færdig med det kogende vand, kan du med fordel skylle salaten i iskoldt vand umiddelbart efter. Det vil hjælpe til, at du bibeholder broccoliens knasende sprødhed.
Broccoli: En sund, grov og mættende grøntsag
Der er det i hele taget mange gode grunde til at spise broccoli, der faktisk er en af de sundeste grøntsager, hvilket skyldes flere forskellige ting.
Broccoli har for det første et forholdsvis højt fiberindhold, og med 2,6 gram kostfibre per hundrede gram er den på listen over de grøntsager, vi betegner som grove. På dén liste er også andre former for kål, herunder hvidkål og rødkål. Fælles for de grove grøntsager er, at de mætter godt.
Broccolien har desuden et lavt kalorieindhold, der sammen med et højt fiberindhold giver dig god mæthedsfornemmelse og masser af volumen for få kalorier. Det gør den meget anvendelig i salater.
Du kan få meget mere inspiration til, hvad du kan lave med den mættende grøntsag i vores store samling af opskrifter med broccoli. Her kan du blandt andet finde ud af, hvordan du laver en broccolisuppe, der får englene til at synge - her i en udgave med pastinak, mynte og rejer. Du får ikke mindst også opskriften på flere forskellige, lækre broccoliboller – Michelle Kristensens version smager for eksempel meget mere syndige, end de egentligt er.