Broccoli-salat med radiser og avocado
En god salat, der mætter og fylder. Server til kød eller fisk.
4
Ingredienser
- 1 broccoli
- 1 bundt radiser
- 1 moden avocado
- Dressing med citron-
- balsamico:
- 1 dl koldpresset olivenolie
- 1 øko-citron, skal heraf
- ½ citron, saft heraf
- 2-3 spsk citronbalsamico (eller hvid balsamico)
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær broccolien i små mundrette buketter. Pyt med, at de ikke er så ensartede. Læg dem i en skål, drys med lidt salt, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge i vandet i et par minutter.
- Dræn vandet fra i en si og overhæld broccolibuketterne med koldt vand fra hanen. Læg dem i en skål.
- Rør dressingen sammen, og vend den i broccoli-
- buketterne.
- Snit radiserne fint, og pynt salaten med dem. Halver avokadoen,
- og fjern sten og skræl.
- Skær avokadokødet i små tern, og fordel dem oven på salaten kort før servering.
PRØV OGSÅ: Grillet broccoli og blå ost og bacon
PRØV OGSÅ: Pasta-otto med broccoli