Broccoli-salat med radiser og avocado

Broccoli-salat med radiser og avocado

En god salat, der mætter og fylder. Server til kød eller fisk.

4

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 1 bundt radiser
  • 1 moden avocado
  • Dressing med citron-
  • balsamico:
  • 1 dl koldpresset olivenolie
  • 1 øko-citron, skal heraf
  • ½ citron, saft heraf
  • 2-3 spsk citronbalsamico (eller hvid balsamico)
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Skær broccolien i små mundrette buketter. Pyt med, at de ikke er så ensartede. Læg dem i en skål, drys med lidt salt, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge i vandet i et par minutter.
  2. Dræn vandet fra i en si og overhæld broccolibuketterne med koldt vand fra hanen. Læg dem i en skål.
  3. Rør dressingen sammen, og vend den i broccoli-
  4. buketterne.
  5. Snit radiserne fint, og pynt salaten med dem. Halver avokadoen,
  6. og fjern sten og skræl.
  7. Skær avokadokødet i små tern, og fordel dem oven på salaten kort før servering.