Broccolisalat med kylling og hasselnødder
Medejer af livsstilsklinikken Frk Skrump, Alice Apel Hartvig, har sammensat en sund og mættende broccolisalat med kylling, hytteost og ananaskirsebær, der er perfekt til frokost.
1 person
Ingredienser
- 150g broccoli, delt i små buketter
- 30g frisk spinat eller baby spinat
- 50g fennikel, snittet tyndt fx med et mandolinjern eller en kålskræller
- 30g ananaskirsebær, delt i halve
- 10g olivenolie
- saften fra 1/2 limefrugt
- 75g kyllingbryst, forkogt, plukkes i små stykker
- 50g hytteost - kan undlades, tilsæt da 50 g ekstra kylling
- Toppping:
- 1 spsk frysetørret bær
- 10g tørret abrikos, snittet i tynde skiver
- 10 stk hasselnød, eventuelt tørristet på en pande
- 1/2 tsk sesamfrø, tørristet eller nigellafrø.
- lidt saltflager, almindelige eller sorte
Sådan laver du broccolisalat med kylling
- Bland broccoli, spinat, fennikel og ananaskirsebær i en dyb tallerken. Fordel kyllingen i salaten og pynt med hytteost. Alternativt kan du servere hytteosten ved siden af i en lille skål.
- Pynt til sidst med frysetørret bær, hasselnødder og sesamfrø. Drys med lidt saltflager.
- TIP: Du kan med fordel hælde kogende vand ud over broccolibuketterne, da de dermed bliver mindre bitre, når de blancheres.