sund kyllingesalat

Broccolisalat med kylling og hasselnødder

Medejer af livsstilsklinikken Frk Skrump, Alice Apel Hartvig, har sammensat en sund og mættende broccolisalat med kylling, hytteost og ananaskirsebær, der er perfekt til frokost.

1 person

Ingredienser

  • 150g broccoli, delt i små buketter
  • 30g frisk spinat eller baby spinat
  • 50g fennikel, snittet tyndt fx med et mandolinjern eller en kålskræller
  • 30g ananaskirsebær, delt i halve
  • 10g olivenolie
  • saften fra 1/2 limefrugt
  • 75g kyllingbryst, forkogt, plukkes i små stykker
  • 50g hytteost - kan undlades, tilsæt da 50 g ekstra kylling
  • Toppping:
  • 1 spsk frysetørret bær
  • 10g tørret abrikos, snittet i tynde skiver
  • 10 stk hasselnød, eventuelt tørristet på en pande
  • 1/2 tsk sesamfrø, tørristet eller nigellafrø.
  • lidt saltflager, almindelige eller sorte 

Sådan laver du broccolisalat med kylling

  1. Bland broccoli, spinat, fennikel og ananaskirsebær i en dyb tallerken. Fordel kyllingen i salaten og pynt med hytteost. Alternativt kan du servere hytteosten ved siden af i en lille skål.
  2. Pynt til sidst med frysetørret bær, hasselnødder og sesamfrø. Drys med lidt saltflager.
  3. TIP: Du kan med fordel hælde kogende vand ud over broccolibuketterne, da de dermed bliver mindre bitre, når de blancheres.

Om Frk. Skrump

Bag livsstilsklinikken Frk. Skrump står Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell, som er hhv. klinisk diætist og professionsbachelor i human ernæring. Se mere på frkskrump.dk, hvor du kan få hjælp til maden, det stabile blodsukker, træningen, tarmen, inflammationen og hverdagens mentale udfordringer.