Sponsoreret indhold

Foto: Mattila

Din vinterguide til skiløb, naturskønne oplevelser og lækker mad i Värmland

Det svenske vinterparadis Värmland kun syv timer fra Øresundsbroen, er det perfekte sted at kombinere skiløb på topniveau med unikke overnatningssteder og kulinariske oplevelser. Uanset om du foretrækker langrend gennem stille skove eller slalom på sneklædte pister, byder Värmland på noget for enhver smag.

Skiområder og naturskønne oplevelser

Värmland byder på et bredt udvalg af skiområder, der alle tilbyder velplejede langrendsløjper og fantastiske udsigter. Mattila er kendt for sin rolige atmosfære, flotte hytter og spor, der slynger sig mange kilometer gennem uberørte skovområder, mens Långberget har en bred variation af ruter, sporthotel og hytter lige ved skovbrynet. Noget der gør det nemt at komme ud på ski fra morgenstunden. Hovfjället er derimod perfekt for dem, der ønsker både langrend og alpint skiløb i smukke omgivelser. Og så er der altid garanti for sne!

Hovfjället

For alpinskiløbere er Branäs og Valfjället de oplagte valg. Her finder du et varieret pisteudbud og faciliteter, der passer både til børnefamilier og til de mere eventyrlystne. Branäs er kendt for sine familievenlige pister, børneområder, moderne liftanlæg og mange flotte hytter på fjeldet. I år åbner de også en skicrossbane, der byder på en snoet, serpentinlignede udfordring for de eventyrlystne. Og hvis du ikke kan få nok udfordringer tilbyder den mere ukendte perle Valfjället udfordrende pister, som giver dig action i billedskønne, vinterlige omgivelser.

Branäs

Hvis du derimod vil sikre dig at kunne træne op til årets skiløb, også når der ikke ligger sne i landskabet, så er det Torsby Skidtunnel du skal tage til. Her giver Europas første skitunnel dig mulighed for skiløb hele året rundt på et perfekt præpareret spor, hvilket gør det til et ideelt sted for både elitesportsfolk og entusiaster, der ønsker at forbedre deres teknik.

Sunne Ski & Bike er endnu en perle blandt Värmlands mange skiområder. Med syv lifte og ni pister, tilbyder Sunne en alsidig oplevelse for både nybegyndere og erfarne skiløbere med familievenlige pister, og en funpark. Sidst, men ikke mindst er der Kalhyttan, der tilbyder langrend og træning til alle niveauer, uanset om du er nybegynder, en passioneret amatør eller en eliteudøver, der forbereder sig til næste løb.

Kalhyttan

Bo godt og vågn op til vinterens glæder 

På vejen til din vinterdestination kan du vælge at overnatte på en af de charmerende herregårde som Ulvsby Herrgård eller Sahlströmsgården, som er kendt for deres autentiske atmosfære, komfortable værelser og mulighed for at slappe af i smukke omgivelser. Herregårdene tilbyder ofte wellness-oplevelser som sauna og massage, så du kan få løsnet op i kroppen og er klar til at bruge kroppen på ski.

Ulvsby Herrgård

Hvis du hellere foretrækker en byoplevelse, byder Karlstad på moderne komfort med det nyåbnede Hotel Fratelli. På det nye boutiquehotel kan du nyde byens liv og skønne spisesteder, samtidig med at der er plads til både ski- og andre vinteroplevelser tæt på. Hotellet kombinerer stilfuld indretning med førsteklasses service og er ideelt placeret i hjertet af Karlstad, så du også har nem adgang til shopping, kultur og underholdning.

Fratelli Hotel

Kombinér skiløb med lækre måltider 

Efter en dag i sneen er det tid til at forkæle smagsløgene. I nærheden af Värmlands skiområder finder du hyggelige restauranter, der serverer alt fra lokale specialiteter til internationale retter. Mange af herregårdene tilbyder også gourmetmad baseret på sæsonens råvarer – perfekt til at slutte dagen af med. Du kan nyde lokale retter som vildt og fisk, tilberedt med en moderne nordisk twist, eller vælge en klassisk fondue i en af skihytterne. Herregårdene som Ulvsby og Hennickehammar tilbyder desuden også eksklusive madoplevelser, hvor maden serveres med ild i pejsen og udsigt til sneklædte landskaber.

Värmlands vinter- og skisæson strækker sig januar til og med marts.

Du kan rejse til Värmland med tog fra København. Alternativt kan du tage over Øresundsbroen eller med færge fra enten Helsingør til Helsingborg, fra Grenå til Halmstad eller fra Frederikshavn til Gøteborg.

Læs mere om Värmland her