Sponsoreret indhold

Skal dit barn på efterskole?

Overvejer I at sende jeres teenager på efterskole, men er i tvivl om de mange muligheder, og hvad de forskellige tilbud indeholder? Her får I inspiration til 16 af landets mange gode efterskoler med linjefag, oplevelser og faglighed for enhver smag.

Sport, gastronomi eller natur? Rejser, kreativitet eller gaming? Uanset hvilke interesser dit barn har, er der helt sikkert nogle af nedenstående forslag, der vil falde i god jord. Alle efterskolerne er funderet i respekt, fællesskab og masser af nye oplevelser og venskaber, der modner og lærer de unge voksne noget helt nyt om dem selv og om verden omkring dem.

Oplev ø-eventyret på efterskole

Bornholms Efterskole

Bornholms Efterskole får eleverne ikke alene et efterskoleophold – de får også et ø-eventyr i enestående natur.

Efterskolen med plads til 90 elever i alle klassetrin ligger i naturskønne omgivelser midt i skoven og lige ved havet. Skolens tre linjer udnytter øen til fulde. Adventurelinjen gør brug af klippeøens unikke muligheder for friluftsliv og adventuresport. På Gastrolinjen bliver der lavet mad med liv & sjæl og Bornholmske råvarer. På erhvervslinjen får man hænderne godt skruet på bl.a. med et forløb på Campus Bornholm.

Kom og oplev de trygge rammer og det fantastiske fællesskab fx på camp-weekend eller til åbent hus.

Ø-Efterskole med livsmod og fællesskab

Ærø Efterskole

Et år på Ærø Efterskole er en uforglemmelig oplevelse. Her mærker man roen, nærværet og trygheden til at være fuldt til stede på efterskolen, mens man suger til sig af fællesskabet.

Her kan eleverne vælge øjenåbnende, velsmagende, sveddryppende, kreative og adrenalinfremkaldende linjefag, som Gastronomi, Keramik, Outdoor/Adventure, Sportens Verden og Kunst. Se billeder på Instagram.

På Ærø Efterskole er der plads til at være uperfekte i fællesskab. Tallerkenerne i Spisesalen er ikke ens, og det er eleverne heller ikke. Men alle elever skal få livsmod til at tage nye, små eller store skridt ud i verden.

Fællesskab og udvikling

Billeshave Efterskole

Forestil dig en hverdag fyldt med spændende undervisning, linjefag, valgfag, arrangementer og aktiviteter. Billeshave Efterskole tilpasser undervisningen efter dit niveau og har elever fra hele landet. Skolen tilbyder to udlandsture, et stærkt fællesskab, engagerede lærere og mange nye venner. Besøg dem og oplev deres hyggelige og jordnære stemning og smukke omgivelser.

Vælg mellem Ridning, Adventure, Gastro, Skateboard, Kunst, E-sport og Young Travellers.

Her udvikler du stærke venskaber og lærer dig selv meget bedre at kende!

Skal dit barn på efterskole? Få 5 gode overvejelser

Dronninglund Efterskole

Overvejer I som familie, hvad et efterskoleophold kan betyde for jeres barn? Mange forældre ønsker at give deres børn et uforglemmeligt år fyldt med udvikling, venskaber og nye perspektiver på livet. Men hvad indebærer det egentlig at starte på efterskole, og hvilke oplevelser og erfaringer tager de unge med sig videre?

Her er 5 inspirerende overvejelser baseret på mange samtaler med familier, der har stået i samme situation som jer. Disse råd kan hjælpe jer med at få en klarere forståelse af, hvad et efterskoleår kan tilbyde netop jeres barn – og måske gøre beslutningen lidt lettere.

Efterskoleliv med naturen helt tæt på

Efterskolen Flyvesandet

Efterskolen Flyvesandet byder 8., 9. og 10. klasses elever velkommen til et eller flere unikke efterskoleår, hvor der kan vælges blandt deres populære linjer; Hestelinje, Outdoorlinje, Fiskelinje og Jagtlinje.

Efterskolen forener de nordiske traditioner, hvilket skaber et stærkt fællesskab, hvor elevernes fælles passion for naturen er omdrejningspunktet.

På Hestelinjen vil eleverne uanset erfaring udvikle deres ridefærdigheder og lære om de islandske hestes adfærd, sundhed og pasning, samtidig med at de fordyber sig i både praktiske og teoretiske elementer. Eleverne har desuden mulighed for at tage deres egen hest med.

På Efterskolen Flyvesandet kommer eleverne helt tæt på naturen.

Har dit barn brug for ekstra støtte i undervisningen?

Finderup Efterskole

Ønsker dit barn fællesskab, oplevelser for livet og niveaudelt undervisning, så tjek Finderup Efterskoles hjemmeside. Her kan du se videoer om livet på skolen og deres mange spændende linjefag. De er en lille specialefterskole med et fantastisk fællesskab båret af et kristent værdigrundlag. Der er mulighed for afgangsprøve i dansk og matematik.

De har en varieret og struktureret hverdag, hvor der er nærhed og støtte til den enkelte. De tilbyder både 8., 9., 10. og 11. klasse. Se mere på deres Facebook-side.

Kontakt dem gerne for en uforpligtende samtale og rundvisning – der er åbent hus hver dag.

Højer Efterskole skaber et fællesskab, der bygger på gensidig respekt

Højer Efterskole

Højer Efterskole tror på, at gensidig respekt danner grundlaget for sunde relationer. Højer Efterskole har blik for den enkelte elev, hvor alle har et fælles ansvar for at behandle hinanden retfærdigt og ligeværdigt. Det indebærer, at man på efterskolen tør at være ordentligt og ærlig, samtidig med at man respekterer hinandens synspunkter, følelser og værdighed.

Højer Efterskole udbyder 5 stærke linjefag: gastronomi, japansk, CS:2, kampsport og craft. Skolen tager udgangspunkt i differentieret undervisning med faglige mål i alle klassetrin. Derudover udbyder skolen spændende skolerejser i både Europa og Japan.

Korinth Efterskole – tid til dannelse, livet, naturen, fællesskabet og dig

Korinth Efterskole

Korinth Efterskole er for dig, der elsker fællesskab, friluftsliv og fede linjer. 

På Korinth er hverdagen fyldt med oplevelser; fra introugen i shelters til undervisning med færre karakterer og med fokus på din udvikling. Du kan vælge op til seks forskellige linjefag årligt, f.eks. Bushcraft eller Køkkenhave, Dykning, Klatring, Ridning, Forfatterlinje, Craft og meget mere.

Med plads til 87 elever i 9. og 10. klasse, kender alle hinanden godt. Her dyrkes nærværet – uanset om der er undervisning, ekskursioner, adventurerejse til Frankrig eller stjernekiggeri på programmet. Korinth Efterskole er en mangfoldig skole, hvor du kan være dig selv. Præcis som du er.

Oplevelserne står i kø

Nordfyns Efterskole

Nordfyns Efterskole træder du ind i en ny og spændende hverdag. Her vil du møde andre unge – også nogle med helt andre interesser end dig – og blive en del af et uforglemmeligt fællesskab.

Fællesgymnastik, linjefag, studieture, anderledes dage og det forpligtende fællesskab: Du kommer ikke til at kede dig, men du kommer helt sikkert til at skabe minder for livet.

I vintermånederne tager de på skitur. Her er der masser af fællesskab, naturoplevelser og nye udfordringer på programmet – uanset om du er erfaren skiløber eller aldrig har stået på ski før.

Musisk & Kreativ

Øse Efterskole

Øse er en kreativ efterskole med 4 linjer: Kunst, Musik, Teater og Film, Animation & IT.

Samtalen er redskab til alt. På Øse Efterskole kender de deres elever og rummer deres forskelligheder.

Det handler også om faglighed og dygtiggørelse. De tager din uddannelse seriøst og tilbyder niveaudelt undervisning, der udvikler dine faglige færdigheder.

De sover længe hele året – hvorfor? Fordi det virker!

De har mulighed kønsneutrale værelser – hvorfor? Fordi de er et billede på Danmark, og de ting der rører sig!

De har ingen gymnastikopvisning eller ens løbeuniformer, til gengæld har de en fantastisk og unik musical, der tager afsæt i alle fire linjer!

Rødding Fri Fag- og Efterskole - Skolen for elever med særlige læringskompetencer

Rødding Fri Fag- og Efterskole

Rødding Fri Fag- og Efterskole er Danmarks første kombinationsskole af en specialefterskole og specialfagskole for elever i alderen 16 til 21 år. Skolen tilbyder kombinerede uddannelses- og dannelsesforløb i små, trygge og genkendelige rammer.

Linjefagene på efterskolen er e-sport og fitness, KUK (Køkken, udeliv og krea) og på fagskolen Gastronomi & Event, Gamedesign & Multimedie samt Design & Kreativitet.

Eleverne på efterskolen bor sammen 2 og 2, og på fagskolen bor eleverne i egne lejligheder. Skolen optager en bred gruppe af elever inden for målgruppen, da mødet med forskelligheder kan være udviklende. Følg dem her.

Efterskole med 6 spændende linjefag

Rydhave Slots Efterskole

Bliv en del af fællesskabet på Rydhave Slots Efterskole

På RSE skaber de en spændende og udviklende hverdag for deres elever, hvor fællesskab, udvikling og tryghed er i fokus.

RSE tilbyder 6 spændende linjefag: Kunst & krea, Empower, Motocross, Esport, Ridning og MOVE. På linjefagene får du mulighed for at udvikle dig sammen med andre elever, som deler din interesse.

Efterskolen er dit hjem for ét år. På RSE lægger de vægt på at det skal være et trygt og rart sted at være, så du får de bedste forudsætninger for læring og udvikling. Du vil få et tæt samarbejde med din kontaktlærer og efterskolens andre voksne, som vil hjælpe og støtte dig på din efterskolerejse. Skolens undervisere er dygtige, kreative og engagerede og vil i samarbejde med skolens vejledere hjælpe dig med at opnå både dine faglige og personlige mål. 

Skovbo Efterskole – her bliver mennesker til

Skovbo Efterskole

Skovbo Efterskole er smukt beliggende midt imellem Køge og Ringsted. Det er en almen kristen efterskole med et stort ønske om at møde unge mennesker med ægte interesse og omsorg. De ønsker gennem et sundt fællesskab at være en oase, hvor man bliver mødt med respekt og ligeværd.

De har 5 spor – teater, musik, kunst, medie og sport. Herudover bliver deres elever på baggrund af den ugentlige undervisning klædt på til at afslutte året med Folkeskolens prøver. De tilbyder en lang række af valgfag samt fællesture – herunder skilejrskole. Alt dette kan du læse yderligere om på deres hjemmeside.

Skovlund Efterskole

Skovlund Efterskole

Skovlund Efterskole er en sprogefterskole med fokus på demokrati og internationalt udsyn, hvor man kommer til at opleve Danmark og verden på en lidt anden måde.

Skolen tager på udlandsrejse til Sydafrika i to uger, hvor livet og kulturen dernede opleves.

Derudover tager den internationale klasse på yderligere to udlandsrejser. En uge i London og en uge til Spanien.

Skovlund er en efterskole med 100 elever. Dette betyder, at alle kommer til at lære hinanden at kende og arbejde sammen på kryds og tværs.

Der tilbydes 8., 9. og 10. klasse samt en international 10. årgang, hvor al undervisning foregår på engelsk.

Stubbekøbing Efterskole – en særlig skole til særlige behov

Stubbekøbing Efterskole

Stubbekøbing Efterskole er en lille efterskole for unge med særlige undervisningsbehov og indlæringsvanskeligheder. De har plads til 55 elever og ligger på det smukke Nordfalster.

Som elev får du en stabil og tryg hverdag med en høj grad af forudsigelighed, et aktivt ungdomsliv, spændende valgfag og linjefag – og nye venner! I løbet af skoleåret er der mange spændende aktiviteter og arrangementer. Et af højdepunkterne er deres udenlandsrejse, som hvert år tager alle til en europæisk destination med bus.

Stubbekøbing Efterskole har et kristent værdigrundlag, de optager alle elever uanset tro.

De glæder sig til at møde dig!

Et helt særligt fællesskab på Sydfyn med læring og masser af gymnastik

Vejstrup Efterskole

Vejstrup Efterskole er for dig, der er klar på et udviklende, udfordrende og unikt år. Du vælger en af de 6 spændende linjer: TeamGym, Funktionel Fitness, Tumbling, Dans, Spring og Rytmisk Gymnastik og deltager i fællesgymnastikken. Uanset om du er elitegymnast eller aldrig har lavet en vejrmølle før, udvikler du dit niveau.

Den boglige undervisning afdækker dit faglige niveau og styrker dig videre på din uddannelsesvej. De engagerede lærere og vilde faciliteter sikrer en inspirerende og aktiv hverdag, hvor du motiveres til at yde dit bedste.

Oplev fællesskab, udlandsture, læring, fantastiske gymnastikoplevelser og meget mere på Vejstrup Efterskole.