Sponsoreret indhold

Mød kæmpeinsekter og gigantiske orkidéer på GeoCenter Møns Klint: Her bliver børn til natureksperter!

Mød kæmpeinsekter og gigantiske orkidéer på GeoCenter Møns Klint: Her bliver børn til natureksperter!

Slip ungerne fri på oplevelsescentret GeoCenter Møns Klint og bliv blæst bagover af den vilde natur i den nye, interaktive udstilling om biodiversiteten på Møn.

Hvis du og dine børn er helt tossede med dyr, planter og natur, så skal I ikke snyde jer selv for en helt vild og ny oplevelse på GeoCenter Møns Klint. Denne sommer åbner der nemlig en spritny udstilling om biodiversitet, hvor I kan se livet i naturen omkring jer på en måde, I nok aldrig har prøvet før!

Her er nogle af de vilde, interaktive naturoplevelser, I ikke må gå glip af denne sommer.

I øjenhøjde med skovbundens dyr og planter

Naturen på Møn er ikke bare smuk, den er unik. Det helt særlige økosystem på Østmøn er så mangfoldigt og frodigt, at det er blevet UNESCO-anerkendt.

I udstillingen ’Alt er forbundet – Biodiversiteten på Høje Møn’, fortæller GeoCenterets dygtige naturformidlere om lige netop det, der gør naturen på Møn så speciel. Formidlerne er passionerede omkring alt, der hedder dyr og planter, og er gode til at lære fra sig og inspirere gæster store som små.

Udstillingen består af interaktive installationer, som tager udgangspunkt i den mønske natur. I udstillingen ser I eksempelvis verdens største orkide, der er tre meter høj. Det kan være I bliver chokerede over, hvor både drabeligt og vidunderligt dyrelivet på Møn er, når I møder de forstørrede insekter i udstillingen. En skæg oplevelse til ungerne i udstillingen de kan blive forvandlet til sommerfugle!  

Udstillingen er poetisk og sanselig, og I kommer til at få en helt ny opfattelse af og interesse for naturen. I kan teste jeres egen viden om biodiversitet på GeoCenteret og lære, hvordan I selv kan være med til at efterlade naturen i en bedre stand, end I fandt den, så alle kan få lov til at nyde den.

T_Geocenter_www_050624_728.jpg

Urtidens mysterier

I udstillingen ’Hvor Danmark Blev Født’, kommer du og de små ansigt til ansigt med fortiden og dens mange forunderlige væsner og utæmmede naturkræfter. I rejser 70 millioner år tilbage i tiden til en epoke, hvor Danmark var et tropehav fyldt med havøgler, blæksprutter og milliarder af alger. Hånd i hånd bevæger I jer gennem kridttiden og tertiærtiden, hvor det meste af klodens liv døde som følge af et meteornedslag og efterfølgende vulkanaktivitet – her opdager I, hvordan disse begivenheder var med til at bogstavelig talt lægge fundamentet for Danmark.

Til allersidst i udstillingen, træder I ind i istiden. Her bliver I vidne til, hvordan gletsjere skubbede kridtlagene op og dannede blandt andet Møns Klint, hvor I står i dag.

Udstillingen er en dynamisk blanding af interaktive elementer og inspirerende historiefortælling.

T_Geocenter_www_050624_1399.jpg

3D-Biograf og VR-Action

Hvis I stadig er sultne efter mere natur, efter I har set de vilde udstillinger, så skal I sætte jer godt til rette i den imponerende 3D-biograf. I den nye film om svampe kommer I helt tæt på svampe i alle former og farver, som er en af de ældste nulevende livsformer på vores klode. Mød de mange urtidsvæsner fra kridttidens hav og se dem svømme lige imod jer i undervandsfilmen! I kan også træde ind i insekternes hemmelige verden med filmen om sommerfugle. Her får I et kig bag kulisserne og ser monarksommerfuglens liv fra larve til smuk sommerfugl. Sidst, men langt fra mindst, hører I blandt andet lyden af kolossale fodtrin i filmen om dinosaurerne, hvor de flere meter høje dinoer indtager rampelyset - Hvor mange af dem kender I hjemmefra?

En helt særlig oplevelse på GeoCenteret er de to VR-spil, som får adrenalinen til at pumpe! I kan eksempelvis tage et par VR-briller på og gå den ’Mønske Manddomsprøve’. Her kommer I ved hjælp af VR-magi ud på kanten af klinten og stirrer cirka hundrede meter ned udover skrænten. Tør I gennemføre prøven?

Hvis høj fart er lige i jeres ånd, så skal I prøve en flyvetur gennem vandrefalkens øjne. I dette VR-spil vælger I jeres egen rute, hvor I tager på jagt efter dagens bytte med en topfart på over 100 Km/t.        

T_Feriepiloter-Tysk-familie-(36-of-76).jpg

Palæontologer for en dag  

På GeoCenter Møns Klint både ser og hører I alt om de epokegørende dyr, der levede på vores planet og i vores have for millioner af år siden.

I udstillingen dykker I helt ned i kridtlagene, men I skal helt klart ud at finde jeres helt egne spor og beviser på de forhistoriske havdyr. Nede på stranden for foden af Møns Klint, findes der fossiler begravet mellem strandens mange småsten. Tag med en kyndig guide ned af den genopbyggede trappe og gå på jagt efter fossiler og vættelys – nok en af de mest unikke souvenirs, I overhovedet kan få med hjem fra en anderledes og inspirerende familietur!

Når I tager fra GeoCenter Møns Klint vil jeres syn på naturen omkring jer ikke være det samme, som det var, inden I kom – for nu har I har været i øjenhøjde med blomster og insekter, rejst millioner af år tilbage i tiden og set, hvordan Danmark blev til.  

Planlæg jeres tur her og find vej til GeoCenter Møns Klint her. Få masser af sjove og uforglemmelige oplevelser allerede i dag.

Der er mange flere oplevelser for hele familien på Sydsjælland og Møn - få inspiration her!