Emma Klose

Emma Klose: ”Jeg har indrettet mig sådan, at der altid er plads til at lave noget kreativt”

Kunst, keramik og smukke farver er nogle af de ting, der karakteriser Emma Kloses hjem på Amager.

Hun holder af mennesker, der tør være sig selv – præcis som kunstneren Bjørn Wiinblad og karakteren Pippi fra Astrid Lindgrens populære børnebøger.

Netop de to navne har derfor positivt haft indflydelse på indretningen hjemme hos 24-årige Emma Klose, der til daglig arbejder med film og podcastproduktion.

Modsat teenageårene, hvor det handlede om ikke at skille sig ud, skal hendes hjem i dag nemlig helst være fyldt med personlighed og kreativitet. Det hjælpes godt på vej af skønne skatte fra familiens gemmer, som fx oldeforældrenes sengegavl, mors Matisse-plakat og bedsteforældrenes gyngestol.

På Instagram deler hun billeder af sin lejlighed, som hun også kalder sin safe zone. Mød kvinden bag profilen @Emmaklose og bliv inspireret af hendes stil her:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Emma, jeg er 24 år og bor på Amager i en toværelseslejlighed. Jeg har gået på European Film College og har taget et manuskriptkursus på New York Film Academy. Min debutdokumentarfilm, ’En Jødisk Kvindes Fortælling’, skulle have haft premiere på Dansk Jødisk Museum 3. maj, men denne tid har lagt om på planerne, så det bliver til efteråret i stedet. Derudover producerer jeg i øjeblikket en podcast kaldet ’Et Liv Uden Vold’.

Stue_reol.jpg

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Den startede allerede, da jeg var barn. Jeg er vokset i en meget kreativ familie. Min farfar var møbelpolstrer og havde egen butik. Min mor er freelance designer og skribent, og hun har lært mig at sy og polstre. Jeg har altid været glad for at leve mig ind i forskellige universer, også når det gælder indretning. Jeg er vokset op i et hjem, hvor der var plads til fri leg og kreativitet. I mine teenageår handlede det meget om, at man ikke skulle skille sig for meget ud. I dag har jeg det direkte omvendt: Det skal være mit helt eget sted.

Jeg begyndte med at dele billeder på Instagram af mit hjem, da jeg flyttede til Amager. Det er vigtigt for mig, at jeg har en safe zone, hvor jeg kan lade op og være mig selv – og det er mit hjem i den grad. Fordi jeg arbejder med film og podcast, bruger jeg mange timer i min bolig, hvor jeg skriver, så det skal være at rart sted at være, hvor jeg også får lyst til at arbejde. At sætte hele lejligheden i stand var også terapeutisk for mig. Særligt i denne tid, hvor man har brugt meget tid i hjemmet, er jeg taknemlig for, at jeg har indrettet mig sådan, at der altid er plads til at lave noget kreativt.

Lyserød stemning på badeværelset. Plakaten er lavet af Emma's mors gamle studiekammerat, som arbejdede hos Batida Teaterhus i 1988.
Plakaten er lavet af Emma's mors gamle studiekammerat, som arbejdede hos Batida Teaterhus i 1988.
Lyserød stemning på badeværelset. Plakaten er lavet af Emma's mors gamle studiekammerat, som arbejdede hos Batida Teaterhus i 1988.

Beskriv din stil?

Den er meget personlig, farverig og antik. Jeg er heldig at have en familie, som gemmer og genbruger mange ting. Matisse-plakaten havde min mor hængende i sin lejlighed, da hun var ung. Den har senere fået en ny ramme. Den orange stol er også gået i arv fra min mor, den var oprindeligt hvid, men jeg malede den nogle år tilbage. Sengetæppet har min oldemor hæklet. Det lille gulvtæppe i soveværelse er vævet af min mor, og puden med byen har hun også lavet, da hun selv boede på Amager.

Jeg kan godt lide at omgive mig med ting, som har en historie. Bjørn Wiinblad-lampen fandt jeg i en genbrugsbutik på Nørrebro. Ham, der solgte mig den, fortalte, at den nu havde fundet sit rette ejer, da hende, der ejede den før, også hed Emma. Det er en sjov lille historie.

Matisse plakaten, som Emma's mor havde hængende, da hun var ung, har fået plads i Emma's lejlighed.
Spiseområde.jpg
Matisse plakaten, som Emma's mor havde hængende, da hun var ung, har fået plads i Emma's lejlighed.

Hvad bliver du inspireret af?

Film, bøger, teater, kunst, musik, Instagram, magasiner, museer, fotografier, rejser og oplevelser.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg er meget inspireret af Bjørn Wiinblads kunst og hans hjem, ’Det Blå Hus’ i Lyngby, som ligger meget tæt på, hvor jeg er vokset op. Og så skulle det da lige være Pippi. Jeg kan godt lide mennesker, som bare er sig selv, det er det mest inspirerende. Den mest sjove/skæve genstand i min lejlighed, må være min globusbar, den er både smuk, men også lidt kikset og klodset.

Globusbar.jpg

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er den blå maling ’Karibik 4C’ fra Røverkøb, som jeg brugte til at male min entre.

Den blå entré.
Entre Emma Klose
Den blå entré.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det er svært at sige, da jeg sjældent smider ud eller køber nyt, så maler jeg det eller ompolstrer det. Men de to ældste ting i min lejlighed er min sengegavl og natbord, som er helt tilbage fra mine oldeforældre.

Sengegavlen og natbordet går helt tilbage til Emmas oldeforældre.
Soveværelse Emma Klose
Sengegavlen og natbordet går helt tilbage til Emmas oldeforældre.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Jeg tænker meget over, hvad ”en god investering” er. For mig er det fx at købe stole eller et bord, som jeg ved, jeg vil være glad for i rigtig mange år. Noget, som jeg ikke bliver træt af at se på, og som kan passe med forskellige farver og ting. Noget, som er god kvalitet og som har en historie.

Derudover kan jeg godt lide at lave en masse ting selv, som billeder eller at sy. Jeg går meget i genbrug og finder loppefund, hvor jeg så kan spare på nogle ting og lægge mere et andet sted. Jeg bruger ikke mere, end jeg har.

Derudover må man gøre op med sig selv, om det virkelig er en ting, man mangler. Jeg er god til ikke at falde i fælden med af at købe tilfældigt ”nu og her”. Jeg laver en liste over, hvad mangler jeg, og så går jeg efter det. På den måde ved jeg også, at det er noget, som jeg bliver glad for. Så har man ikke brugt penge på midlertidige løsninger – og jeg kan virkelig ikke lide midlertidige løsninger.

Puden til venstre har Emma selv syet, med stof fra Paris, puden med blomsterne har hendes oldemor broderet og puden med byens tage er syet af Emma's mor.
Puder Emma Klose
Puden til venstre har Emma selv syet, med stof fra Paris, puden med blomsterne har hendes oldemor broderet og puden med byens tage er syet af Emma's mor.

Hvad høster flest likes, når du deler det Instagram?

Det er et godt spørgsmål, for jeg får generelt ikke specielt mange likes. Det er dog heller ikke dét, det kommer an på. Likes er noget underligt noget, og jeg tror ikke, at det er sundt at gå op i. Selvom det kan være svært. Det betyder mere for mig, når jeg modtager beskeder, hvor folk skriver, at de synes, noget fra min profil er inspirerende.

Mine tre favorit-Instagrammere?

Der findes så mange inspirerende Instagram-profiler, men inden for indretning vil jeg sige:

@theapartmentdk

@celinehallas

@mitlykkehjem

 Emma går meget i genbrugsbutikker og finder tit skønne loppefund.
Loppefund
Emma går meget i genbrugsbutikker og finder tit skønne loppefund.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Gå efter det, du godt kan lide og føler dig godt tilpas med. Skid hul i, hvad andre tænker, og hvad der er moderne.
  2. Brug farver, som giver lys og gør dig glad. Giv plads til kreativitet, ro og fordybelse.
  3. Tegn eventuelt, hvordan du tænker dit drømmehjem skal se ud, og skriv alt det ned, du drømmer om. Lav et moodboard, og lad dig inspirere. Og hav tålmodighed. Rom blev ikke bygget på en dag.
Koekken.jpg

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Så må det være gyngestolen fra min mormor og morfars hjem. Det var min yndlingsstol, da jeg var barn, og derfor sagde de, at den en dag skulle blive min. Jeg bliver glad, når jeg ser den, fordi jeg tænker på dem og de minder, vi havde i deres hjem.

Gyngestolen, J16 designet af Wegner, har Emma arvet fra sine bedsteforældre.  
J16 Wegner Gyngestol
Gyngestolen, J16 designet af Wegner, har Emma arvet fra sine bedsteforældre.

Følg selv Emma Klose på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: tip@alt.dk

Flere instagram-boliger