Bulgursalat - opskrifter på de bedste bulgursalater
Bulgursalat – den mellemøstlige salatklassiker
Er du træt af den samme salatsammensætning af tomater, agurker og iceberg, som du har serveret så mange gange før? Prøv en lækker bulgursalat i stedet. Den mellemøstlige salatvariant udgør et fremragende tilbehør til masser af retter. Eller som en let, men mættende ret i sig selv.
Du finder de bedste opskrifter på bulgursalat her på siden. Det gælder blandt andet flere forskellige varianter af tabouleh, den marokkanske bulgurklassiker.
I Danmark er ris og kartofler formentlig de to mest anvendte typer af tilbehør til aftensmaden. I Mellemøstens lande er det bulguren, der tager deres plads. Bulgur er en sund og velsmagende spise, der ikke bare passer til kød og gryderetter, men som også gør sig fortrinligt i salat. Faktisk er bulgursalat så lækker og anvendelig en ret, at den kan serveres til et væld af madvarer. Og så har vi dedikeret en hel side til den, hvor vi har samlet de bedste opskrifter på bulgursalat.
Proteinrige hvedekerner fra Mellemøsten
Bulgur er knækkede hvedekerner, der mest af alt kan sammenlignes med ris og lignende, og så har de en lettere nøddeagtig smag. Som det også er tilfældet med ris, skal bulguren enten dampes eller koges, og så kan den ligeså vælges i en fuldkornsvariant.
I Mellemøsten er bulguren en gennemgående ingrediens i mange af køkkenets retter, og det er ikke bare som det bærende element i bulgursalat. I visse typer af farsretter, for eksempel i farsbrød, indgår bulgur nemlig også. Bulgur indeholder også proteiner, og indholdet er med 12 gram per 100 gram faktisk relativt højt. Til sammenligning indeholder ris 2,7 gram protein per 100 gram.
Tabouleh – en bulgursalat-klassiker
Der er særligt én bulgursalatvariant, der er svær at komme uden om. Det er tabouleh, der er en traditionel bulgursalat fra Mellemøsten. En klassisk tabouleh består af bulgur, der er blandet med persille, forskellige urter som for eksempel mynte, hvidløg, olie og ikke mindst masser af andre smagfulde krydderier.
Det giver en smagfuld salat, der er god og fyldig. Herudover er der i tabouleh typisk forskellige andre grøntsager. Du kan prøve kræfter med tabouleh selv enten med denne slanke variant med edamamebønner, courgette, granatæble og pistacienøddekerner eller denne vintertabouleh med grønkål, pinjekerner og granatæbler. Hvis det skal være helt autentisk og mellemøstligt, er falafler et fremragende bud på en ret, du kan servere til din tabouleh. Dét får du opskriften på med denne omgang tabouleh med falafler her.
Servér til kylling, gris eller helt for sig selv
Hvad end du giver dig i kast med en tabouleh eller en anden udgave, så gælder det, at en god bulgursalat passer til det meste. Den gør sig for eksempel rigtig godt til fjerkræ, og herunder kan du se fem lækre bud på opskrifter med bulgursalat og kylling: