Mascarpone - gode opskrifter med den italienske ost

Hvad er mascarpone?

Mascarpone er en mild og cremet friskost, som stammer fra det italienske køkken. Den er lavet af creme fraiche og fløde, som er koaliguleret med syreholdig væske som citronsaft, citronsyre eller eddike. Efter koaguleringen er vallen fjernet.

Mascarpone har en smøragtig konsistens uden klumper og et typisk fedtindhold på 40-50%.

Osten bruges både i salte og søde retter og er blandt andet et hit på pizza og i trifli, risotto, cheesecake og tiramisu.

Lækker ostecreme 

Den italienske friskost er et hit i mange forskellige retter, men allermest klassisk er desserter med mascarpone. Både cheesecake, tiramisu og rabarbertrifli bliver kun bedre af den lækre cremede ost, som fx kan erstatte smør. 

Opskrifter på sød dessert med mascarpone

Hvis du er vild med den cremede ost eller har en klat i overskud fra madlavningen, så kan du her finde inspiration og opskrifter på lækre desserter fx:

  • Citronkage med mascarponecreme
  • Citronmåne med mascarponetopping
  • Gulerodskage med mascarpone
  • Gammeldags pæretærte 

Opskrifter til den mere saltede side

Pizza med mascarpone i stedet for tomatsovs eller cremet risotto med ost i stedet for smør - du kan lave mange gode og nytænkende retter. Find opskrifter på risotto eller pizza

På ALT.dk finder du opskrifter fra Hjemmet, Hendes Verden, ALT for damerne, Eurowoman, FIT LIVING og BoligLiv.