Tiramisu - Opskrifter på den lækre italienske dessert

Hvad er tiramisu?
Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, der består af en æggecreme med kaffe, mascarpone (flødeost), likør og ladyfingers (tørre kiks eller kager). Ifølge legenden stammer desserten fra 1600-tallet.

Hvordan laver man tiramisu?
Har du tid, bliver denne skønne italienske dessertklassiker faktisk bedst, hvis den laves dagen før. Her er en version uden piskefløde, da mascarpone er en fuldfed ost.

Det skal du bruge:
Tiramisu til 5-8 personer
Arbejdstid: 45 min.
Køletid: min. 4 timer
6 æg (eller 1 dl pasteuriserede blommer og 2 dl pasteuriserede hvider)
100 g + 3 spsk sukker
evt. ½ dl marsala eller kaffelikør
500 g mascarpone
2½ dl espresso eller stærk kaffe
ca. 24 stk. ladyfingers/kattetunger (200 g)
3-4 spsk. kakao
Pynt: evt. 50-75 g chokoladespåner

Følg anvisningerne og billederne her på siden:

1. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommer og sukker og evt. marsala eller likør sammen i en skål over et varmt vandbad med en håndmikser i ca. 8 min., til det bliver en tyk og luftig creme.

2. Pisk mascarponen cremet og pisk æggecremen i. Gør piskerisene helt rene og pisk hviderne stive med 3 spsk. sukker. Vend dem i cremen ad et par omgange.

3. Hæld kaffen i en skål og lad den køle af. Dyp én kage ad gangen og læg dem tæt i bunden af et firkantet fad (20 x 20 cm eller 15 x 25 cm)

4. Dæk kagerne med et lag creme og drys med sigtet kakao. Læg igen et lag dyppede kager, men på den anden led. Dæk med resten af cremen og sigtet kakao. Dæk formen med film og stil desserten i køleskabet i min. 4 timer og gerne natten over. Pynt evt. med mere sigtet kakao eller chokoladespåner.

Opskrift af Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Opskrifterne her på siden er fra Hjemmet, Hendes Verden, ALT for damerne, Eurowoman, FIT LIVING og BoligLiv.