Tarteletter: En dansk storfavorit
Skal det være høns i asparges eller skinke og stuvede ærter? Begge dele er klassikere, når det kommer til tarteletfyld. Vi elsker tarteletter, som er vaskeægte mormormad, som vi kender og elsker den. Her på siden finder du de bedste opskrifter på tarteletter med forskelligt og lækkert fyld.
Da Harry spiste sig dårlig i DSB-reklamen, var vi flere, der hjemme i stuerne kunne nikke genkendende til dét at forspise sig i netop tarteletter. Der er ofte forskel på, er hvem man synes, der laver de bedste. Er det mor, mormor, moster eller kokken på det traditionelle, lokale spisested på hjørnet? Uanset, hvem der hiver prisen hjem for dig, er det ganske vist – tarteletter har noget nær kultstatus i Danmark. Her på siden har vi samlet et udvalg af de bedste opskrifter på tarteletter med fyld. Hvem ved, måske det endda ender med at blive dine egne, der kommer på førstepladsen?
Tarteletter af butterdej – sprøde, luftige og lækre
De knasende sprøde tarteletter er traditionelt lavet af butterdej. Med sit relativt høje indhold af smør er det måske ikke den ret, man finder i slankekogebøger. Til gengæld er butterdejen sprød, luftig, velsmagende og ikke mindst super anvendelig. Tarteletter er blot en af de ting, som butterdej kan bruges til, og på listen er også både søde og salte tærter, butterdejspakker og den engelske ret Beef Wellington. Færdigbagte tarteletter kan købes i noget nær alle supermarkeder, men du kan naturligvis også lave dem selv. Et alternativ til den hjemmelavede udgave kan du få ved at købe butterdejen færdig, og derefter forme tarteletterne selv.
En klassiker med hønsekød og asparges
På pizza er det skinke og ost, der er det klassiske fyld, og i tarteletterne gælder det høns i asparges. I nogle udgaver akkompagneres hønsekødet med rejer, andre med kødboller – og for nogle er der tale om ren og skær blasfemi, hvis der kommer andet end hønsekød i. ”Der er ingen grund til at lave noget om, der fungerer”, siger man. Men med de lækre opskrifter, som du finder her på siden, frister det måske alligevel at give sig i kast med en ny version af klassikeren. Det vigtigste er blot, at er der nok af den! Sådan er tarteletterne nemlig bedst. Du kan for eksempel prøve kræfter med en helt traditionel udgave i form af denne med høns, asparges og rejer eller en udgave med kylling og grønne asparges, hvor rejerne er udeladt.
Gammel ret i nye klæder
Fjerkræ er i det hele taget en genganger i mange udgaver af tarteletfyld, og det samme gør sig gældende for disse tarteletter med kylling og rosmarin, hvor også sprødstegt bacon har sneget sig på toppen. Rejer er også en af de råvarer, der kan findes på ingredienslisten til mange tarteletretter. Det gælder ikke bare udgaven med høns og asparges, men også som her i selskab med fiskeboller eller i denne med ærter og citron.