Tarteletter med rosmarin, kylling og bacon
(6 pers.)
Ingredienser
- Fyld:
- 1 kylling, ca. 1200 g
- Desuden:
- 1 lille løg
- 25 g smør
- 200 g champignon
- 2½ spsk. hvedemel
- 4 dl kyllingesuppe
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk. æble- eller hvidvinseddike
- 2 tsk. sukker
- 12 spsk. finthakket frisk rosmarin el. persille
- salt, peber
- 125 g bacon i skiver
- 6 tarteletter
- Pynt:
- lidt svitsede svampe og evt. rosmarinkviste og tomatbåde
- Kog og pil kyllingen, som beskrevet under Tarteletter med kylling i asparges. Skær kødet i mindre tern.
- Hak løget, og svits det kort i smør i en gryde. Kom rensede, kvarte champignoner i. Svits dem 3-4 min. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende suppe lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Tilsæt æbleeddike, sukker og rosmarin. Kog stuvningen ca. 5 min. under omrøring. Kom kyllingekødet i. Kog kort igennem under omrøring, og smag til med sukker, salt og peber.
- Steg baconskiverne sprøde på en pande, og afdryp dem på køkkenrulle.
- Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server dem straks pyntet med bacon samt evt. rosmarinkviste og tomatbåde.