Tarteletter med rosmarin, kylling og bacon

Tarteletter med rosmarin, kylling og bacon

(6 pers.)

Ingredienser

  • Fyld:
  • 1 kylling, ca. 1200 g
  • Desuden:
  • 1 lille løg
  • 25 g smør
  • 200 g champignon
  • 2½ spsk. hvedemel
  • 4 dl kyllingesuppe
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. æble- eller hvidvinseddike
  • 2 tsk. sukker
  • 12 spsk. finthakket frisk rosmarin el. persille
  • salt, peber
  • 125 g bacon i skiver
  • 6 tarteletter
  • Pynt:
  • lidt svitsede svampe og evt. rosmarinkviste og tomatbåde

  1. Kog og pil kyllingen, som beskrevet under Tarteletter med kylling i asparges. Skær kødet i mindre tern.
  2. Hak løget, og svits det kort i smør i en gryde. Kom rensede, kvarte champignoner i. Svits dem 3-4 min. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende suppe lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Tilsæt æbleeddike, sukker og rosmarin. Kog stuvningen ca. 5 min. under omrøring. Kom kyllingekødet i. Kog kort igennem under omrøring, og smag til med sukker, salt og peber.
  3. Steg baconskiverne sprøde på en pande, og afdryp dem på køkkenrulle.
  4. Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server dem straks pyntet med bacon samt evt. rosmarinkviste og tomatbåde.