Tarteletter med fiskeboller og rejer
Lune tarteletter er et hit, som vækker glæde og begejstring hver gang du serverer dem.
4 personer
Ingredienser
- 1 liter fiskebouillon
- 250 g fiskefars
- Sauce:
- 20 g smør
- 1½ spsk. hvedemel
- ½ dl hvidvin eller lys Dry Martini
- 3 dl fiskebouillon
- 1 dl piskefløde
- 1½ dl bælgede ærter
- salt og peber
- 1 potte dild
- Desuden:
- 100 g grønlandske rejer
- 8 tarteletter
- Lav små boller med en teske af farsen. Dyp skeen i kogende bouillon, så slipper fiskefarsen nemmere skeen. Kog bollerne 1-2 min., Tag dem forsigtigt op med en hulske, og læg dem på en dyb tallerken.
- Smelt smørret i bunden af en gryde, og drys melet på. Lad det stege lidt sammen. Hæld vin på og derefter fiskebouillon, pisk i saucen mens den koger op. Tilsæt fløde og ærter, og brig saucen i kog. Smag til med salt og peber.
- Læg fiskeboller og rejer i saucen, og varm den op. Pluk dilden eller hak den, og kom den i. Fjern gryden fra varmen.
- Lun tarteletterne, og fyld dem med saucen. Spis tarteletterne lune og sprøde.