Tarteletter med fiskeboller og rejer

Tarteletter med fiskeboller og rejer

Lune tarteletter er et hit, som vækker glæde og begejstring hver gang du serverer dem.

4 personer

Ingredienser

  • 1 liter fiskebouillon
  • 250 g fiskefars
  • Sauce:
  • 20 g smør
  • 1½ spsk. hvedemel
  • ½ dl hvidvin eller lys Dry Martini
  • 3 dl fiskebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1½ dl bælgede ærter
  • salt og peber
  • 1 potte dild
  • Desuden:
  • 100 g grønlandske rejer
  • 8 tarteletter

  1. Lav små boller med en teske af farsen. Dyp skeen i kogende bouillon, så slipper fiskefarsen nemmere skeen. Kog bollerne 1-2 min., Tag dem forsigtigt op med en hulske, og læg dem på en dyb tallerken.
  2. Smelt smørret i bunden af en gryde, og drys melet på. Lad det stege lidt sammen. Hæld vin på og derefter fiskebouillon, pisk i saucen mens den koger op. Tilsæt fløde og ærter, og brig saucen i kog. Smag til med salt og peber.
  3. Læg fiskeboller og rejer i saucen, og varm den op. Pluk dilden eller hak den, og kom den i. Fjern gryden fra varmen.
  4. Lun tarteletterne, og fyld dem med saucen. Spis tarteletterne lune og sprøde.