Tiramisu med appelsin
4
Ingredienser
- 4 æggeblommer, pastauriseret
- 4 spsk rørsukker
- 250g mascarpone
- 4 æggehvider, pastauriseret
- 1 øko appelsin, fintrevet skal
- 2,5 dl stærk kaffe
- 1/2 dl grappa eller likør
- 1 pakke savoiardi-småkager , Lady Fingers
- 1-2 spsk usødet kakaopulver.
Sådan laver du desserten
- Pisk æggeblommer og sukker til en cremet æggesnaps.
- Vend mascarponen i æggesnapsen og rør omhyggeligt. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i massen sammen med den revne appelsinskal.
- Bland kold kaffe og likør i en skål.
- Dyp kagerne 1 sekund i kaffeblandningen, så de suger lidt væde, men forbliver faste.
- Læg lagvis kager og creme i en form, start med kagerne og slut af med cremen. Sæt formen i køleskabet et par timer til den skal serveres. Sigt kakaopulver over inden servering.