Skøn italiensk tiramisu
Italiensk favoritdessert, der giver smag på mere. Her er heldigvis nok til 12 personer.
12 portioner
Total:20 minutter
Tiramisu
- 2 ½ dl æggeblommer
- 200 g sukker
- 1 kg mascarpone
- 1 ½ dl æggehvider
- 100 g sukker
- Lidt espresso eller stærk stempelkaffe
- lidt spiritus efter eget valg – David Fischer foretrækker rom
- 1 ½ pakke ladyfingers/savoyardi-småkager – fås i de fleste supermarkeder
- kakao til pudre tiramisuen med til sidst.
Sådan laver du tiramisu:
- Bryg kaffen, gerne intens/kraftig, og smag den til med spiritus.
- Pisk æggeblommerne luftige, og tilsæt 200 g sukker. Tilsæt mascarponen, når sukkeret er opløst.
- Pisk æggehviderne stive, og tilsæt 100 g sukker af 3 omgange, så du får en fyldigere masse.
- Vend de to masser forsigtigt sammen, og stil på køl.
- Dyp ladyfingers/savoyardi-småkager i kaffen på begge sider, og læg dem i et fad.
- Smør et lag mascarpone-creme på, og læg et lag ladyfingers/savoyardi på. Slut af med et lag mascarponecreme til sidst, og sigt kakao over, inden du sætter din tiramisu på bordet.