Cheesecake - Tiramisu
En skøn forening af to lækre sager til kageelskeren - nemlig tiramisu og cheesecake.
Ingredienser
- (1 stk.)
- Bund:
- 250 g knuste amaretti (italienske
- mandelsmåkager) eller makroner
- 75 g smeltet smør
- Fyld:
- 500 g mascarpone eller anden
- flødeost
- 100 g flormelis
- 3 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 spsk. rom
- 2 spsk. mel
- 175 g hakket mørk chokolade
- 2 tsk. pulverkaffe
- 3 spsk. kaffelikør (f.eks. Kahlua)
- Knus kagerne til rasp, og ibland smeltet smør. Bred massenud i en 22 cm’s springform og 4 cm op ad kanten på formen. Stil formen på køl i mindst 40 min., eller til bunden er blevet fast.
- Pisk mascarponecremen igennem. Tilsæt flormelis og æggeblommer, og pisk massen godt igennem.
- Tag den ene halvdel af cremen fra, tilsæt vaniljesukker, rom og mel, og rør massen igennem.
- Smelt forsigtigt chokoladen i mikroovn eller over vandbad,og rør den i den anden halvdel af ostemassen sammen medpulverkaffe og likør.
- Pisk hviderne stive, og vend dem i chokolade mascarponeblandingen. Hæld de to slags fyld i formen på skift med en stor ske, og bag kagen ved 200 gr. i ca. 45 min. Lad den blive kold i den slukkede ovn med ovndøren på klem.Stil den afkølede kage i køleskabet natten over, og nyd den afkølet.