Æggemad med urtemayonnaise
Et godt og enkelt stykkesmørrebrød med ægog en velsmagendemayonnaise blandetmed lidt urter og pyntetmed karse. Servér evt.en ostemad bagefter.
2 stk
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Kogetid: 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- 2 hele skiver groft rugbrød
- 3 æg (hårdkogte)
- 1 gulerod (små tern)
- 2 stængler bladselleri (små tern)
- Hjemmerørt mayonnaise:
- Æg med urtemayonnaise
- 1 æggeblomme (pasteuriseret)
- lidt salt
- 1/2 tsk dijonsennep
- 1 tsk citronsaft
- 1 dl neutralt smagende
- olie (vindruekerne-, raps- eller sojaolie)
- ca. 1/2 tsk karry
- salt og friskkværnet
- peber
- 2 grønne salatblade
- Pynt: 1 spsk klippet karse
- Kog grønsagerne ca. 5min., til de er møre oglad dem køle af. Kogæggene hårde, pil dem,og skær dem i både.
- Hjemmerørt mayonnaise:Rør æggeblommenmed salt og tilsætsennep og citronsaft.Tilsæt olien dråbevist,indtil æggeblommenbliver tyktflydende. Rørderefter olien i mayonnaiseni en tynd stråle,til den er cremet.
- Blandgrønsagerne sammenmed mayonnaisen ogsmag til med karry, saltog peber.
- Læg salatbladpå brødskiverne, derpåstykker af æg og urtemayonnaise.Pynt medkarse.