Æggemad med urtemayonnaise

Æggemad med urtemayonnaise

Et godt og enkelt stykkesmørrebrød med ægog en velsmagendemayonnaise blandetmed lidt urter og pyntetmed karse. Servér evt.en ostemad bagefter.

2 stk

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Kogetid: 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2 hele skiver groft rugbrød
  • 3 æg (hårdkogte)
  • 1 gulerod (små tern)
  • 2 stængler bladselleri (små tern)
  • Hjemmerørt mayonnaise:
  • Æg med urtemayonnaise
  • 1 æggeblomme (pasteuriseret)
  • lidt salt
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dl neutralt smagende
  • olie (vindruekerne-, raps- eller sojaolie)
  • ca. 1/2 tsk karry
  • salt og friskkværnet
  • peber
  • 2 grønne salatblade
  • Pynt: 1 spsk klippet karse

  1. Kog grønsagerne ca. 5min., til de er møre oglad dem køle af. Kogæggene hårde, pil dem,og skær dem i både.
  2. Hjemmerørt mayonnaise:Rør æggeblommenmed salt og tilsætsennep og citronsaft.Tilsæt olien dråbevist,indtil æggeblommenbliver tyktflydende. Rørderefter olien i mayonnaiseni en tynd stråle,til den er cremet.
  3. Blandgrønsagerne sammenmed mayonnaisen ogsmag til med karry, saltog peber.
  4. Læg salatbladpå brødskiverne, derpåstykker af æg og urtemayonnaise.Pynt medkarse.