Canneloni med savojkål og ricotta

Canneloni med savojkål og ricotta

Et skønt alternativ til lasagne - uden kød...

4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 200 g ricottaost
  • 50 g friskrevet parmesan
  • ½ dl fløde
  • ¼ tsk frisk revet muskatnød
  • Skal af ½ usprøjtet citron
  • 50 g pinjekerner
  • ½ savojkål
  • 6 friske lasagneplader (eller 12 tørre, der koges bløde)
  • lidt olivenolie til at smøre fadet med
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Gnid hvidløget rundt i en skål, og kasser det. Kom ricottaost, parmesan, fløde, muskatnød og citron i skålen, og rør godt rundt.
  2. Rist pinjekernerne på en sliplet-pande, og hak dem derefter groft. Kom dem ned i ricottablandingen. Smag til med salt og peber fra kværn.
  3. Del kålen i store blade, og blancher dem i letsaltet vand. De skal bare ned og vende uden at miste farve.
  4. Tænd ovnen på 200 grader. Del lasagnepladerne i to (hvis de er friske, ellers behold dem hele). Kom et blad kål og en spsk. ricottablanding på hver del. Rul sammen, og læg i et fad eller en ildfast pande smurt med lidt olie.
  5. Fordel den sidste rest ricottacreme henover, når du har lavet alle pladerne til ruller.
  6. Sæt fadet i ovnen tildækket med stanniol i ca. 15 minutter. Tag stanniolen af, og giv retten yderligere 10 minutter, til rullerne er gyldne og sprøde.