Champignonsuppe med spinat og bruschetta
Få varmen med en god champignonsuppe med masser af lækkert fyld og tilbehør.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge-/stegetid: 20 min.
- Suppe:
- 500 g markchampignon
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 50 g smør
- 6 spsk. mel
- 1,5 liter grøntsags- eller hønsebouillon
- 250 g frisk spinat
- 3-4 tsk. citronsaft
- salt og peber
- Bruschetta:
- 4 store skiver lyst brød
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 4 spsk. soltørrede tomater i olie (eller rød pesto)
- Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Brun champignoner i en gryde med smør.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg under omrøring i 5 min. Rør melet i blandingen, tilsæt bouillon, og giv suppen et opkog under omrøring. Skru ned, og lad den simre ved svag varme i mindst 5 min.
- Tilsæt spinatblade, og kog igennem under omrøring. Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med bruschetta.
Bruschetta:
- Rist brødet i en brødrister eller toastmaskine. Gnid det med et overskåret fed hvidløg, og stænk med olie. Top op med hakkede, soltørrede tomater