Champignonsuppe med spinat og bruschetta

Champignonsuppe med spinat og bruschetta

Få varmen med en god champignonsuppe med masser af lækkert fyld og tilbehør.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge-/stegetid: 20 min.
  • Suppe:
  • 500 g markchampignon
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 6 spsk. mel
  • 1,5 liter grøntsags- eller hønsebouillon
  • 250 g frisk spinat
  • 3-4 tsk. citronsaft
  • salt og peber
  • Bruschetta:
  • 4 store skiver lyst brød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. soltørrede tomater i olie (eller rød pesto)

  1. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Brun champignoner i en gryde med smør.
  2. Tilsæt løg og hvidløg, og steg under omrøring i 5 min. Rør melet i blandingen, tilsæt bouillon, og giv suppen et opkog under omrøring. Skru ned, og lad den simre ved svag varme i mindst 5 min.
  3. Tilsæt spinatblade, og kog igennem under omrøring. Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med bruschetta.

Bruschetta:

  1. Rist brødet i en brødrister eller toastmaskine. Gnid det med et overskåret fed hvidløg, og stænk med olie. Top op med hakkede, soltørrede tomater