Gule ærter
Portionen rækker til 4 personer
Ingredienser
- 250 g flækærter
- 2 kviste timian
- 500 g magert svinekød
- salt
- 1 spsk eddike
- 1-2 gulerødder
- ¼ selleri
- ½ pastinak eller persillerod
- 2 kartofler
- 1-2 porrer
- Kog 250 g flækærter møre efter anvisning på pakningensammen med 2 kviste timian. Purer ærterne gennem ensigte eller kom dem i blenderen.
- Kom ca. 500 g magert svinekød, f.eks. afpudset svinebov, i en gryde med vand, der dækker, og bring det langsomt i kog. Skum suppen omhyggeligt. Tilsæt salt og 1 spsk eddike, 1-2 gulerødder (ca. 125 g), ¼ selleri (ca. 200 g), ½ pastinak eller persillerod (ca. 100 g), 2 kartofler (ca. 125 g) og 1-2 porrer (ca. 200 g).
- Bind en suppevisk og tilsæt den. Lad kødet koge mørt ca. 1 time. Tag grønsagerne op, efterhånden som de bliver møre. Del grønsagerne i mindre stykker. Tag kødet op, når det er færdigkogt og hold det varmt.
- Bland ærterne med kødsuppe, så de får en passende konsistens. Varm ærterne og tilsæt de delte grønsager. Server gule ærter rygende varme med kødet skåret i skiver, rødbeder, sennep og rugbrød.