Gule ærter

Gule ærter

Portionen rækker til 4 personer

Ingredienser

  • 250 g flækærter
  • 2 kviste timian
  • 500 g magert svinekød
  • salt
  • 1 spsk eddike
  • 1-2 gulerødder
  • ¼ selleri
  • ½ pastinak eller persillerod
  • 2 kartofler
  • 1-2 porrer

  1. Kog 250 g flækærter møre efter anvisning på pakningensammen med 2 kviste timian. Purer ærterne gennem ensigte eller kom dem i blenderen.
  2. Kom ca. 500 g magert svinekød, f.eks. afpudset svinebov, i en gryde med vand, der dækker, og bring det langsomt i kog. Skum suppen omhyggeligt. Tilsæt salt og 1 spsk eddike, 1-2 gulerødder (ca. 125 g), ¼ selleri (ca. 200 g), ½ pastinak eller persillerod (ca. 100 g), 2 kartofler (ca. 125 g) og 1-2 porrer (ca. 200 g).
  3. Bind en suppevisk og tilsæt den. Lad kødet koge mørt ca. 1 time. Tag grønsagerne op, efterhånden som de bliver møre. Del grønsagerne i mindre stykker. Tag kødet op, når det er færdigkogt og hold det varmt.
  4. Bland ærterne med kødsuppe, så de får en passende konsistens. Varm ærterne og tilsæt de delte grønsager. Server gule ærter rygende varme med kødet skåret i skiver, rødbeder, sennep og rugbrød.