Hindbærsnitter med bolsjefarvet glasur
En snitte er en lækker lille sag, perfekt til eftermiddagskaffen. Her får du opskriften på klassiske hindbærsnitter pyntet med flot bolsjefarvet glasur.
ca. 18 snitter
Total:1 time 15 minutter
Arbejdstid:50 minutter
Ingredienser
Linsedej:
- 100 g mandler
- 200 g hvedemel (gerne kagemel)
- 100 g flormelis
- ½ tsk. salt
- 200 g koldt smør
- 1 æg
Pensling:
- 1 æg
Glasur:
- 200 g flormelis
- 1 æggehvide
- ca. 1 spsk. koldt vand
Pynt:
- 1-2 tsk. hindbærpulver (se tip)
- ½ tsk. citronsaft
- ca. 1 spsk. vand
Sådan gør du:
- Linsedej: Hak mandlerne fint f.eks. i en foodprocessor. Bland dem med mel, flormelis, og salt. Skær smørret i små stykker, og hak det ud i melet med et mørdejsjern eller i foodprocessoren. Saml dejen med sammenpisket æg, og del den i 2 portioner á ca. 325 gram.
- Klap dem ud til flade plader, pak dem ind, og læg dem i køleskabet i 30-60 min.
- Rul de to deje ud mellem to stykker bagepapir eller plastfilm til firkanter (20 x 30 cm). Læg dem fladt (f.eks. på en bageplade) i køleskabet i 1 times tid.
- Læg en dejplade på en bageplade eller i en form, der passer, og pensl kanten af dejpladen med sammenpisket æg.
- Fyld: Smør hindbærmarmeladen på dejen i et jævnt lag med en palet, uden at komme helt ud på kanterne.
- Tag den anden dejplade ud af køleskabet, læg den på marmeladen, og tryk den til - først let i midten, og dernæst kanten rundt.
- Pensl overfladen med æg, og bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Flyt den forsigtigt over på en rist, og lad den køle helt af.
- Glasur: Pisk flormelis og æggehvide sammen med en håndmikser i ca. 5 min., til det bliver tykt og luftigt. Pisk en smule vand i, til passende konsistens. Smør glasuren på kagen, og lad den tørre.
- Pynt: Opløs hindbærstøv i citronsaft og vand, og si kernerne fra. Pensl striber på glasuren med en lille pensel - som at male akvarel. Lad det tørre.
- Rids først forsigtigt glasuren igennem med en varm, spids kniv i ca. 3x6 firkanter, og skær kagen i snitter.