Snobrød

Sprøde hvidløgs-snobrød

Du kan selvfølgelig udelade hvidløg i disse hvidløgs-snobrød og bare nyde dem som lækre snoede flutes.

HVIDLØGSSNOBRØD

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

(ca. 12 stk.)

4 dl vand

20 g gær

2 tsk. salt

1 tsk. sukker

100 g groft speltmel

100 g durummel

300 g italiensk hvedemel

+ 100 g durummel til udrulning og æltning

100 g smør

2 fed hvidløg

frisk timian

flagesalt

DAG 1:

1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sukker, og rør først speltmel og dernæst durummel i væsken.

2. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. Rør dejen længe på en røremaskine. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

DAG 2:

3. Vælt dejen ud på et meldrysset bord. Dejen er fugtig, så tilsæt resten af durummelet, så den er lettere at forme. Del den i 12 stykker, og sno dem som til snobrød.

4. Smelt smørret, og tilsæt presset hvidløg. Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

5. Pensl med smeltet smør, og drys med timian og salt. Bag brødene ved 220 grader i ca. 15 min., til de er gyldne.

► SE OGSÅ: Koldhævede speltboller

► SE OGSÅ: Verden bedste hindbærsnitter

► SE OGSÅ: Uimodståelige muffins