Sprøde hvidløgs-snobrød
Du kan selvfølgelig udelade hvidløg i disse hvidløgs-snobrød og bare nyde dem som lækre snoede flutes.
HVIDLØGSSNOBRØD
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(ca. 12 stk.)
4 dl vand
20 g gær
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
100 g groft speltmel
100 g durummel
300 g italiensk hvedemel
+ 100 g durummel til udrulning og æltning
100 g smør
2 fed hvidløg
frisk timian
flagesalt
DAG 1:
1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sukker, og rør først speltmel og dernæst durummel i væsken.
2. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. Rør dejen længe på en røremaskine. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
DAG 2:
3. Vælt dejen ud på et meldrysset bord. Dejen er fugtig, så tilsæt resten af durummelet, så den er lettere at forme. Del den i 12 stykker, og sno dem som til snobrød.
4. Smelt smørret, og tilsæt presset hvidløg. Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
5. Pensl med smeltet smør, og drys med timian og salt. Bag brødene ved 220 grader i ca. 15 min., til de er gyldne.
► SE OGSÅ: Koldhævede speltboller
► SE OGSÅ: Verden bedste hindbærsnitter
► SE OGSÅ: Uimodståelige muffins