Lækre morgenhorn

Lækre morgenhorn

Det er sød musik for smagsløgene at bage hjemmelavede horn, prøv disse lækre morgenhorn.

16 stk.

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • ca. 450 g mel
  • æg til pensling
  • drys evt. med sesam, nigellafrø, birkes el.lign.

  1. Smelt smørret i en kasserolle eller i mikroovn. Tilsæt mælk, og hæld væsken over smuldret gær, salt og sukker. Tilsæt det meste af melet, og ælt dejen igennem. Lad den hæve ca. 40 min.
  2. Ælt dejen let, og tril den til en kugle. Sigt mel ud over bordet og dejen, og tryk og rul den ud i en cirkel, der måler 50-55 cm i diameter. Tjek jævnligt, om den slipper bordet, eller om der skal mere mel til.
  3. Del dejen i 16 kiler, og rul dem sammen. Sæt dem til efterhævning i ca. 40 min. på bagepapir på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg, kom evt. lidt drys på, og bag hornene ved 220 gr. i ca. 13 min.