Lakrids er det nye sødt!
Med en æske lakridspulver og lidt lakridssirup ved hånden hopper vi med på bølgen og forsøder vores desserter og hjemmebag med den pikante smag af lakrids.
LAKRIDSMARENGS
Et lille strejf lakrids giver god smag og lidt farve til de skrøbelige søde marengs. Form gerne kagerne forskelligt.
Tid: ca. 20 min. (ca. 80 stk.)
3 æggehvider
200 g sukker
1 tsk. lakridspulver
1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
2. Pisk æggehviderne næsten helt stive. Tilsæt sukker og lakridspulver, og pisk massen helt stiv.
3. Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små marengs ud på en bageplade med bagepapir. Lav gerne forskellige forme.
4. Bag marengsene ca. 1 time. Afkøl på en bagerist.
MINI-LAGKAGER MED HINDBÆRMOUSSE OG LAKRIDSCREME
Det her er nok en af de lækreste og hurtigste opskrifter på lagkage. Vi laver kagerne i glas og topper med rigelig lakridscreme.
Tid: ca. 30 min. plus hviletid (4 pers.)
3 blade husblas
200 g frosne hindbær
75 g sukker
4 dl piskefløde
100 g makroner
2 tsk. lakridspulver
3 lagkagebunde
lidt lakridspulver til pynt
4 høje glas (ca. 8 cm i diameter)
1. Kom husblas i en skål med koldt vand, og lad det ligge i 5 min.
2. Kom hindbær og sukker i en gryde, og kog op. Tag gryden af varmen.
3. Vrid husblas fri for væde, og smelt den i de lune hindbær. Afkøl hindbærrene til fingervarmt. 4. Pisk fløden til skum. Vend ca. ½ af flødeskummet med hindbærrene.
5. Vend resten af skummet med knuste makroner og lakridspulver.
6. Udstik lagkagebundene med en udstikker, 6-8 cm i diameter, så de passer til de glas, du har. Du skal have 12 stk. i alt.
7. Læg en lagkagebund i bunden af hvert glas, og top med hindbærskum, en lagkagebund, lakridscreme og til sidst en lagkagebund. Top med resten af lakridsskummet. Stil lagkagerne på køl ca. 1 time før servering. Drys med lidt lakridspulver før servering.
MUFFINS MED HVID CHOKOLADE OG LAKRIDSGLASUR
Disse små kager er utrolig nemme at lave. Kagerne tilberedes med muscovadosukker, som giver kagerne en let krydret smag, og som sammen med lakridspulver og god hvid chokolade får kagerne til at forsvinde forbavsende hurtigt.
Tid: ca. 20 min. plus bagetid (12 stk.)
3 æg
225 g muscovadosukker
75 g smør
225 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g hvid chokolade
½ tsk. lakridspulver
Glasur:
200 g flødeost naturel
100 g flormelis
1 tsk. lakridspulver
lidt krymmel til pynt
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Pisk æg og sukker godt sammen.
3. Smelt smørret.
4. Bland mel med bagepulver, og rør det i dejen sammen med afkølet smeltet smør.
5. Hak chokoladen, og rør den i dejen sammen med lakridspulver.
6. Fordel dejen i 12 muffinforme. Bag kagerne i ca. 20 min. Afkøl kagerne.
7. Rør flødeost med flormelis og lakrids- pulver til en tyk glasur. Fyld glasuren i en sprøjtepose, og dekorer kagerne. Drys evt. med lidt krymmel.
LIMEFROMAGE MED LAKRIDS
Kombinationen af frisk lime og lakrids er fuldstændig fantastisk i denne luftige fromage. Fromagen skal tilberedes i god tid, da den skal stå køligt i mindst 4 timer før servering.
Tid: ca. 20 min. plus hviletid (6 pers.)
4 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. lakridspulver
120 g sukker
saft af 6 limefrugter
4 pasteuriserede æggehvider
2½ dl piskefløde
1. Kom husblas i en skål med koldt vand, og lad det ligge i 5 min.
2. Pisk æggeblommer, lakridspulver og halvdelen af sukkeret hvidt og luftigt.
3. Pres saften af limefrugterne, og kom den i en lille kasserolle. Varm saften op til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
4. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i den lune limesaft. Pisk limesaft i æggesnapsen.
5. Pisk æggehviderne stive sammen med resten af sukkeret. Pisk fløden til let skum.
6. Vend først flødeskum i æggemassen, og vend dernæst æggehviderne i.
7. Fordel fromagen i portionsglas eller skåle, og dæk med husholdningsfilm. Stil fromagen på køl i min. 4 timer.
RUGBOLLER MED LAKRIDS
Giv dine grove boller lidt ekstra smag og et pikant løft med lakridspulver.
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid (ca. 12 boller)
2½ dl kærnemælk
2½ dl vand
10 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 spsk. lakridssirup (salt)
250 g rugmel
400 g hvedemel
1½ spsk. lakridspulver
forskellige slags frø og kerner, f.eks. hørfrø, solsikkefrø, græskarkerner og speltflager til drys
1. Kom kærnemælk og vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, lakridssirup, rugmel og hvedemel, og rør dejen i 10 min. på en røremaskine. Alternativt skal du bruge masser af god håndkraft.
2. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
3. Vælt dejen ned på et meldrysset bord. Drys lakridspulver over dejen, og ælt dejen skødesløst, så lakridspulveret fordeler sig, men så der stadig er lakrids på overfladen. Dejen skal være let klistret. Form dejen til 12 boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve ca. 30 min.
4. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
5. Pensl bollerne med vand, og drys med frø og kerner.
6. Bag bollerne i ca. 15 min.