Mac'n'cheese med skinke og svampe
Brug efterårets fantastiske svampe i alverdens lækre retter. Her er der tilføjet blandede svampe i den klassiske pastaret mac'n'cheese, der giver retten et skønt twist.
4 personer
Ingredienser
- 400 g pasta, gerne macaroni
- 500 g blandede svampe, f.eks. brune champignon og kejserhatte
- 250 g kogt skinke eller hamburgerryg
- 1/2 bundt bredbladet persille
- 30 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 7 dl mælk
- 150 g revet ost, gerne en blanding af flere slags
- 4-5 spsk grov rasp
- salt og peber
Sådan gør du:
- Kog pastaen i letsaltet vand, til den er cirka 2 minutter fra at være færdigkogt.
- Rens svampene, skær dem i mundrette stykker, og steg dem på en pande i lidt olie, til de tager farve. Skær skinken i tern, og hak persillen.
- Smelt smørret i en gryde, kom hvedemel i, og rør det godt sammen. Kom nu mælken i lidt efter lidt, til du får en opbagt sauce.
- Lad saucen simre ved svag varme et par minutter, og smelt herefter osten i saucen. Smag til med salt, peber og muskatnød.
- Fordel pasta, skinke, svampe og persille i et smurt ovnfast fad. Hæld ostesaucen over, og drys med rasp.
- Bag i en 200 grader varm ovn i cirka 15-20 minutter, til toppen er gylden og sprød. Server eventuelt med en god salat med vinaigrette.