Oksegryde med grove grønsager og karry
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 30 min.
- Stege/kogetid: ca. 1 time
- Ingredienser:
- 750 g oksekød i tern (f.eks. tykkam eller bov)
- 1 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
- 2 løg (hakkede)
- ca. 1½ spsk stærk karry
- salt og friskkværnet peber
- ¾ l vand (eller bouillon)
- 1 kg grove grønsager (f.eks. pastinak og gulerod, mindre stykker)
- evt. jævning
- Tilbehør:
- groft brød
- evt. bredbladet persille
- Brun kødet i en varm stegegryde i gyldent smør og olie. Tilsæt løgeneog lad dem stegemed i ca. 5 min., til deer klare.
- Krydr med karry,salt og peber og tilsætvand eller bouillon. Lad retten simre ved svagt blus i ca. 45 min.
- Tilsæt grønsagerne ogkog videre i 5-7 min., til de er tilpas møre. Jævn evt. sovsen og smag til med salt, peber ogkarry.
- Nyd retten med brød og drys evt. med persille.