Oksegryde med grove grønsager og karry

Oksegryde med grove grønsager og karry

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 30 min.
  • Stege/kogetid: ca. 1 time
  • Ingredienser:
  • 750 g oksekød i tern (f.eks. tykkam eller bov)
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 løg (hakkede)
  • ca. 1½ spsk stærk karry
  • salt og friskkværnet peber
  • ¾ l vand (eller bouillon)
  • 1 kg grove grønsager (f.eks. pastinak og gulerod, mindre stykker)
  • evt. jævning
  • Tilbehør:
  • groft brød
  • evt. bredbladet persille

  1. Brun kødet i en varm stegegryde i gyldent smør og olie. Tilsæt løgeneog lad dem stegemed i ca. 5 min., til deer klare.
  2. Krydr med karry,salt og peber og tilsætvand eller bouillon. Lad retten simre ved svagt blus i ca. 45 min.
  3. Tilsæt grønsagerne ogkog videre i 5-7 min., til de er tilpas møre. Jævn evt. sovsen og smag til med salt, peber ogkarry.
  4. Nyd retten med brød og drys evt. med persille.