Pasta med græskar og bacon
4 personer
Ingredienser
- 150 g bacon i tern
- 6 fed hvidløg
- 500 g græskar eller courgette
- 3 spsk. olivenolie
- 4 spsk. citronsaft
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 1 tsk. sukker
- 400 g pasta, f.eks. spaghetti
- Pynt:
- friskrevet parmesan og evt. oliven og basilikum
- Kom bacon, hele upillede hvidløgsfed og græskarkød i tern i et smurt ovnfast fad. Stil det i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min., til græskarkødet er mørt. Courgetter skal kun have 20 min. Tag hvidløgsfeddene op, og pres indholdet ud af dem.
- Bland olivenolie, hvidløgsmasse, citronsaft, chili og sukker i en skål.
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen og afdryp den i en sigte. Kom den tilbage i gryden, og bland livenolieblandingen i sammen med græskar og bacon. Fordel retten i dybe tallerkner, og pynt med friskreven parmesan og evt. oliven og basilikum.