Risotto med champignon og æbler
4 personer
Ingredienser
- 250 g markchampignon
- 1 skalotteløg
- 30 g smør
- 300 g risottoris
- 2 dl hvidvin
- 8 dl hønsebouillon
- 1 dl friskrevet parmesan
- salt, peber
- 1 æble
- 1 spsk. olivenolie
- Pynt:
- friskreven parmesan og basilikum
- Rens champignonerne,og skær dem i kvarter. Svitschampignonerne i smør ien stor gryde. Tag 4 spsk. afsvampene op, og gem dem.Kom løg i små tern og ris i gryden,og svits 1 min. Kom vineni, og kog op. Tilsæt 1 suppeskefuldkogende bouillon adgangen. Rør rundt, så risenikke brænder på. Tilsæt førstden næste skefuld bouillon,når den forrige er opsuget.
- Kog risottoen 25 min. i alt,fra du begynder med at hældebouillon på.
- Skær æblet i tynde både, ogsteg dem gyldne på en pande iolivenolie.
- Rør parmesan i risottoen,og smag til med salt og peber.Fordel æblebåde samt desvampe, der var taget fra, overrisottoen. Pynt med friskrevetparmesan og basilikumblade.