Risotto med champignon og æbler

Risotto med champignon og æbler

4 personer

Ingredienser

  • 250 g markchampignon
  • 1 skalotteløg
  • 30 g smør
  • 300 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 8 dl hønsebouillon
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • salt, peber
  • 1 æble
  • 1 spsk. olivenolie
  • Pynt:
  • friskreven parmesan og basilikum

  1. Rens champignonerne,og skær dem i kvarter. Svitschampignonerne i smør ien stor gryde. Tag 4 spsk. afsvampene op, og gem dem.Kom løg i små tern og ris i gryden,og svits 1 min. Kom vineni, og kog op. Tilsæt 1 suppeskefuldkogende bouillon adgangen. Rør rundt, så risenikke brænder på. Tilsæt førstden næste skefuld bouillon,når den forrige er opsuget.
  2. Kog risottoen 25 min. i alt,fra du begynder med at hældebouillon på.
  3. Skær æblet i tynde både, ogsteg dem gyldne på en pande iolivenolie.
  4. Rør parmesan i risottoen,og smag til med salt og peber.Fordel æblebåde samt desvampe, der var taget fra, overrisottoen. Pynt med friskrevetparmesan og basilikumblade.