Risotto med forårsgrønsager
Skøn risotto med grønsager - kan bruges både som en let forret og som lækkert tilbehør til f.eks kødretter og fisk.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 50 min. (rør hyppigt, mens risottoen koger)
- Stege/kogetid: ca. 50 min.
- Fryse-egnet
- 200 g skalotteløg (fint hakket)
- 25 g smør
- 250 g risottoris
- 2 dl hvidvin eller vand
- ca. 7 dl hønse- eller urtebouillon (evt. vand)
- 2-3 stilke frisk timian (bundet sammen med bomuldssnor)
- 1 bundt grønne asparges (stykker)
- 1 bundt forårsløg (stykker)
- 250 g pillede fine grønne ærter (evt. fra frost)
- ca. 100 g parmesanost (friskrevet)
- salt og friskkværnet peber
- Steg skalotteløgene klare i smør i en tykbundetgryde og tilsæt risene. Lad risene opsugesmørret. Tilsæt vin og hæld kogende bouillon eller vand i lidt efter lidt.
- Kom timianbuketten i gryden. Lad det hele småkoge i ca. 40 min. under låg. Rørjævnligt, og tilsæt ekstra vand, hvis risottoen er meget tør. Tag timianbuketten op, tilsæt asparges og forårsløg og kog videre i ca. 5 min. under omrøring.
- Bland ærter og detrevne ost i risottoen til sidst. Smag til medsalt og peber. Anret risottoen i skåle ogserver.