Salat af nye kartofler og gulerødder

Salat af nye kartofler og gulerødder

En smagfuld og mættende salat af kartofler og gulerødder.

8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45-60 min.
  • Kogetid: 20 min.
  • 1200-1500 g nye ­kartofler
  • 1 spsk. hel koriander
  • ½ spsk. groft salt
  • 1-2 bundter nye ­gulerødder
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron (øko)
  • 1 dl jomfruolivenolie
  • 1 stor håndfuld ­krydderurter (f.eks. persille, estragon, oregano, mynte)
  • sort peber

  1. Skrub kartoflerne rene, og læg dem i en gryde med korianderfrø og salt. Hæld kogende vand på, så det dækker, og kog i 8 min. Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække møre under låg i ca. 8 min. Hæld vandet fra, skyl kartoflerne i koldt vand, og dryp af. Skær store kartofler i halve eller kvarte.
  2. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær store gulerødder i mindre stykker. Blanchér dem i kogende, letsaltet vand i 2-3 min. Læg dem straks i iskoldt vand, og dryp godt af.
  3. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften. Bland det hele sammen med kartofler og gulerødder, og lad det trække i 1 times tid – eller i køleskabet til næste dag.
  4. Anret salaten på et fad, og dryp olie over.
  5. Rens krydderurterne, hak dem fint, og drys dem over salaten sammen med friskkværnet sort peber.