Skøn mad på grill: Plankesteaks med syltet fennikelsalat

Skøn mad på grill: Plankesteaks med syltet fennikelsalat

Når sommeren kommer er det frem med grillen! Prøv denne lækre opskrift på grillet plankesteaks med en frisk salat med syltet fennikel.

17

Ingredienser

Syltet fennikel:

  • 2 fennikler (500 g)
  • 2½ dl riseddike
  • 1 dl vand
  • 25 g sukker
  • 1 tsk. havsalt

Kød:

  • 1 kg plankesteak
  • 2 dl friskpresset appelsinjuice
  • 2 spsk. olie
  • salt og peber
  • 2 spsk. sesamfrø

Fennikelsalat:

  • 1 citron
  • 1 appelsin
  • 1 dl olivenolie
  • salt og peber
  • 1 rødløg
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt basilkum
  • 1 rød chili

Sådan gør du:

  1. Skyl og fjern det yderste af fenniklerne. Skær dem i tynde skiver på en mandolin, og kom dem i et glas. Kog riseddike og vand sammen med sukker og salt. Rør, til saltet er opløst. Hæld lagen over fenniklerne. Afkøles, før glasset sættes i køleskabet.
  2. Kom kødet i en frostpose. Tilsæt friskpresset appelsinjuice, olivenolie, salt, peber og sesamfrø. Lad kødet marinere et par timer på køkkenbordet.
  3. Tag kødet ud af posen. Grill kødet i 8 min. på hver side. Lad kødet hvile, før det skæres i tynde skiver.
  4. Pres saften fra citronen og appelsinen i en skål. Tilsæt olivenolie, salt og peber. Rør dressingen sammen. Pil og skær rødløg i tynde fine både. Hak mynte og basilikum. Skyl og skær chilierne i skiver. Dræn de syltede fennikler, og bland det hele sammen.
  5. Server fennikelsalaten til det grillede kød.

Tip:

Syltet fennikel kan holde sig i en uge på køl. Så lav evt. en dobbelt portion.