Svensk pølseret

Svensk pølseret

Findes der noget bedre end svensk pølseret med pølser, kartofler og purløg på toppen? Her får du opskriften på en af vores absolutte favoritter - nemlig svensk pølseret!

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Koge/stegtid: 35 min.
  • Fryse-egnet, men bedst frisklavet
  • Ingredienser:
  • 1 kg kartofler
  • 8 wienerpølser
  • 1 spsk smør
  • 1 stort løg (hakket)
  • 1 spsk paprika
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré (ca. 75 g)
  • 2 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • Drys:
  • 1 lille bundt purløg (klippet)

  1. Kog kartoflerne og pil dem. Skær de kogte kartofler og pølserne i mindre stykker.
  2. Smelt smør i en gryde eller dyb stegepande. Steg løgene klare i et par min., uden at de tagerfarve. Tilsæt paprika, tomatpuré og pølser,og lad det stege med ica. 3 min.
  3. Skru ned tiljævn varme og tilsæt kartofler og fløde. Lad retten koge i ca. 10 min., eller til den ergodt varm.
  4. Smag til med salt og peber. Drys med purløg ved servering.