Yoghurtbrød med kerner
Lidt rugmel i dejen giver ekstra smag og saftighed til dette store, flotte brød.
(1 stk.)
Ingredienser
- 2 dl yoghurt
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 2 tsk. salt
- 1 dl 5-kornsblanding
- 100 g rugmel
- ca. 300 g mel
- 2-3 spsk. 5-kornsblanding
- Bland yoghurt, mælk, gær, salt, 5-kornsblanding og rugmel i en skål. Tilsæt 200 g mel, og pisk blandingen jævn. Lad den hæve ca. 45 min.
- Tilsæt resten af melet, og ælt dejen færdig. Drys 5-kornsblanding på et ark bagepapir, og vend dejen ud på papiret. Klap den ud i ca. 2 cm’s tykkelse, og tril den sammen. Læg den til efterhævning lunt og tildækket i ca. 30 min.
- Rids brødet dybt på langs i den ene side, stil det højt i en 210 gr. varm ovn, og bag det ca. 30 min.