Snoede kanelsnegle
Vinterferie er lig med indendørs hygge med uldsokker, stearinlys og masser af kanelsnegle.
I år triller vi en tur over i vores lille hytte i Sverige for at holde vinterferie. Her hersker en særlig ro med naturen uden for vinduet og knitrende ild i brændeovnen. Det eneste, der mangler, er duften af nybagte kanelsnegle.
Svenskerne har nærmest patent på lækre ”kanelbullar”, som de vrider i sindrige snoninger. Jeg håber, du forstår min forklaring på, hvordan du laver snoningerne. Ellers kan du blot lave helt almindelige kanelsnegle – det ændrer jo ikke på smagen.
Disse kanelsnegle er lette og luftige med masser af fyld. For at undgå, at fyldet flyder ud under bagningen, sætter jeg sneglene i en papirform.
Ca. 50 stk.
Arbejdstid: 50 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 10 min.
50 papirforme
Dej:
200 g smør
6 dl sødmælk
1 pk. gær
1½ dl rørsukker
1 tsk. kardemomme
ca. 1 kg mel
Remonce:
150 g smør
100 g rørsukker
1½ spsk. kanel
1½ tsk. kardemomme
Til pensling:
1 æg
Drys:
perlesukker
1. Smelt smørret i en gryde, og hæld mælken i. Opløs gæren i den lune blanding. Hæld blandingen i en skål, og tilsæt sukker, kardemomme og mel lidt ad gangen (hold evt. lidt tilbage). Ælt dejen godt, og sæt den til hævning i 1 time et lunt sted med et viskestykke over.
2. Bland imens ingredienserne til remoncen.
3. Del dejen i 2, og rul hver portion ud til en firkant på ca. 40 x 50 cm.
4. Smør halvdelen af remoncen på halvdelen af den udrullede dej (på den lange led).
5. Fold dejen sammen én gang på den lange led, så dejen måler ca. 20 x 50 cm.
6. Skær dejen ud i ca. 25 strimler, sno hver strimmel lidt, læg strimlen dobbelt, vikl den 2 gange omkring din ene hånds pege- og langefinger, og træk den enden af dejstrimlen igennem de to snoninger.
7. Sæt kanelsneglen med snoningerne opad i en papirform på en bageplade med bagepapir .
8. Gentag med den anden portion dej.
9. Lad sneglene hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i 1 time.
10. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
11. Bag sneglene ved 225 grader i ca. 10 min.
Sneglene smager bedst lune og nybagte, men kan sagtens fryses.
Tip: Du kan også lave helt enkle kanelsnegle ved at rulle dejen med remonce sammen til en roulade, og skære hver roulade til 25 snegle.