Sponsoreret indhold

”Det, vi alle ønsker os, er en sund hud, der ser naturlig ud”

”Det, vi alle ønsker os, er en sund hud, der ser naturlig ud”

Mette Haga er en af Norges førende plastikkirurger. For hende er det vigtigste at efterleve sine patienters behov – og det gør hun ved at opnå slående resultater.

Selvom Mette Haga i dag lever af at forbedre andres hud, har hun ikke altid passet godt på sin egen. Tidligere orkede hun f.eks. ikke at rense og pleje den både morgen og aften. Det har med tiden ændret sig til det modsatte. I dag kunne hun ikke forestille sig en hverdag uden den helt rette hudplejerutine – og det skyldes, at hun for en del år siden opdagede et hudplejemærke, der faktisk gav resultater. Derfor anvender hun også produkterne i sit arbejde.

Et naturligt look

– At opdage ZO's cremer og få mulighed for at begynde at arbejde med denne serie professionelt har virkelig været en spændende rejse. Jeg bruger jo selv cremesystemet, og jeg møder også mange patienter, som har rigtig god effekt af at skifte til dette hudpleje-brand, fortæller Mette Haga.

For hende er det vigtig at se naturlig ud, og hun er sikker på, at det også er grunden til, at mange af hendes patienter har valgt hende, fordi hun netop værdsætter det naturlige look:

– Mange i Norden har over årene sløset med solbeskyttelsen, både i deres ungdom og dele af voksenlivet. Flere af os har lys hud, og for meget soleksponering er, som nu næsten alle ved, vejen til grov hud med store porer, linjer, furer og andre udfordrende hudtilstande. Ikke mindst er mange plaget af en ujævn hudtone og pigmentering. Det er noget, jeg sætter stor pris på, at jeg kan dæmme op for hos mine patienter ved at skræddersy en behandling til den enkelte.

Kroppen og dens ydre hylster  

Selv elsker Mette Haga bl.a. ZO Daily Power Defense, den reparerer hudens DNA og tilfører antioxidanter. Hver aften sværger hun til ZO Wrinkle + Texture Repair for at tilføre retinol, som forbedrer hudstrukturen og reducerer linjer og porer. En anden favorit er ZO Illumination AOX-serum, der tilfører fugt og en ekstraordinær glød. Og så renser hun uden undtagelse sin hud hver eneste morgen og aften.

– Som 36-årig fik jeg noget, der kaldes basaliom, altså en tidlig og ganske fredelig version af hudkræft.  Derudover var jeg begyndt at få store problemer med pigmentforandringer. Dette skyldtes for meget sol uden beskyttelse i en ung alder. Hudkræften måtte fjernes, og det var for mig en brat opvågnen. Efter dette fik jeg selv et ændret fokus på, at huden selv i en ung alder skal plejes med aktive stoffer, den skal fornys efter hudskader, og så er det vigtigt at beskytte den mod UVA- og UVB-stråler.

Udover at passe på sin hud, passer Mette Haga også på sin krop. Hun er aktiv og sørger for at holde sig i form.

– Jeg skal faktisk træne både kondition og styrke for at holde mig i form til mit arbejde. Jeg står mange timer ved operationsbordet, og det er fysisk krævende. En hike på fjeldet eller en løbetur er hvad, der skal til for, at jeg kan holde hoved og krop klar til mit arbejde, fortæller hun.

Kosten har også betydning for Mette Haga, som i de senere år er blevet mere og mere optaget af at spise ren mad.

– Jeg spiser mindre kød end tidligere og er meget glad for vegetariske retter. Desuden spiser jeg masser af frugt og grønt, og så drikker jeg en hel del vand i løbet af dagen. Det kan tydeligt ses på huden. Godt nok er det en floskel, men det passer:  At have det godt indvendigt kan ses udvendigt, smiler hun.

Hendes bedste tips til alle, som gerne vil passe på deres hud, er at bruge aktive cremer og solbeskyttelse – året rundt, hver dag.

– Det, vi alle ønsker os, er sund hud, der ser naturlig ud, og det opnår jeg både for mine patienter og mig selv ved at bruge ZO's hudplejesystem.

ZO Wrinkle+Texture Repair

Forny huden med potent retinol. Denne creme bidrager til hudfornyelse, forbedrer linjer og rynker samt giver en mere jævn hudtekstur. Som en ekstra bonus får de fleste en smuk glød.

ZO Retinol at Home – Stimulation Peel

Et nyt år er for mange lig med tid til en hjemmepeel. ZO Radical Night Repair har 1 % potent retinol og bidrager til hurtige resultater, fantastisk glød, en mere jævn hudtone og anti-age effekt. Peelen kan gentages 2-4 gange om året.

ZO® Recovery Crème

Vinteren er her, og mange har brug for lidt ekstra fugt til huden. Recovery Crème genopretter hudens fugtbalance for at give en mere jævn og fast hudtekstur. Cremen giver et øjeblikkeligt boost og styrker huden, samtidig med at den dæmper synlig rødme og irritation.

ZO Illuminating AOX Serum

Illuminating AOX Serum er et nyt avanceret antioxidantserum, som målrettet arbejder for at reducere inflammation i huden. Serummet har en ny patenteret teknologi – ZOPOLY®, som beskytter mod ydre og indre negative påvirkninger, der udløser tidlige aldringstegn. Produktet tilfører øjeblikkelig fugt til huden og giver en klarere hud med en let perlemor finish.

Mette Haga, 55 år, Plastikkirurg ved Akademikliniken.

For nærmeste ZO klinik, se zoskinhealth.dk/klinikker/