Dittes madblog: Solgule salater
Madblogger Ditte Ingemann deler to af sine skønne salatopskrifter.
Der er ingen tvivl om, at jeg elsker salater i alle afskygninger. Det er sjovt at eksperimentere med forskellige smage og konsistens, men jeg lægger også stor vægt på udseende og præsentation.
Min første kogebog "Salater fra The Food Club" er en bog fyldt med lækre og farverige salater. Bogen er inddelt i farvesektioner, hvilket bidrager til at give et bedre overblik og gøre det nemt at navigere rundt i bogen. Farver har betydning for den måde vi spiser på, både i forhold til at stimulere vores synsans, men også for vores sundhed. Farverige frugter og grøntsager er fyldt med bl.a antioxidanter, vitaminer og mineraler, som er essentielle for vores helbred.
Det skal være sjovt at spise salat og sjovt at spise sundt - og farverig mad er bare mere spændende og appetitlig.
Jeg har valgt at dele to salater fra det gule kapitel, da sommeren snart synger på sidste vers, og derfor trænger vi til lidt solskin på tallerkenen.
Mangosalat med kokos, 4 pers.
I min barndom fik vi ofte ristaffel med mango, kokos og bønnespirer, og det har jeg tryllet om til en salat i stedet. Jeg er helt vild med mango og dens søde frugtkød – mango har et højt indhold af både A-, B- og C-vitamin og bliver i mange lande betragtet som en væsentlig del af kosten på grund af dens mange gode egenskaber.
2 modne mango
25 g kokosflager
125 g bønnespirer
1 bdt thai-basilikum
40 g peanuts
Dressing:
saft fra 1 lime
1 spsk jordnøddeolie
1 tsk brun farin
1 tsk soja
Skræl og skær mangoerne ud i små tern, og bland det sammen med kokosflager og bønnespirer. Hak basilikum og peanuts groft, og kom det ved salaten.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den godt rundt i salaten. Server med det samme.
Blomkåls "couscous", 4 pers.
Det er ikke vanskeligt at lave en sundere udgave af couscous med revet blomkål – det ligner couscous og har stort set samme gode, mættende egenskaber. Jeg kan godt lide at bruge rød basilikum, som kan købes hos nogle grønthandlere og i asiatiske supermarkeder.
½ blomkålshoved
250 g gule tomater
2 spsk pinjekerner
6 stængler bredbladet persille
1 bdt rød basilikum
Dressing:
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
saft fra ½ lime
salt og peber
Riv små buketter af blomkålet på et rivejern, brug gerne den grove side. Halver tomaterne, og bland dem med blomkål. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, indtil de er gyldne – pas på, de ikke får for meget. Hak persille og basilikum groft, og kom det i salaten.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Hæld dressingen over salaten, og drys med pinjekerner inden servering.
LÆS OGSÅ: Vild med rabarber