Fra Clignancourt til Christianshavn

Fra Clignancourt til Christianshavn

Designer og kunstner Henriette Mørdrups passion for loppemarkeder ses tydeligt i hendes og datteren Petruskas lejlighed på Christianshavn, der er indrettet i rendyrket industriel vintage-stil. En stor del af sine fund bruger Henriette også som materialer til sin kunst.

Henriette Mørdrup i døren ind til soveværelset, hvor hendes tøj hænger frit fremme på et forkromet tøjstativ.

Hvem: Designer og kunstner  Henriette Mørdrup og hendes 10-årige datter Petruska.

Hvad: 75 kvadratmeter stor  hjørnelejlighed på 4. sal.

Hvor: Christianshavn i København.henriettemoerdrup.blogspot.com

Med en udsøgt udsigt fra fjerde sal over Christianshavns Kanal har designer og kunstner Henriette Mørdrup og hendes 10-årige datter Petruska indrettet sig med en særlig sammensat æstetik. Møbleringen i den 75 kvadratmeter store hjørnelejlighed er enkel og stærkt inspireret af loftstilen fra New York. Gulvene er malet lysegrå for at skabe lys og luft, og da der ikke er gardiner for de klassiske høje dannebrogsvinduer, får solen uhindret adgang til de atmosfærefyldte rum. Selv om ingen kan være i tvivl om, at her bor en visuel dame med en stor lidenskab for kunst og kuriositeter, hersker her en sjælden harmoni og ro.– Jeg kommer mange steder med en hel del mennesker, og derfor har jeg brug for en stille base, hvor jeg kan finde ro i mig selv og udfolde min kreativitet. Panoramaet over kanalen kan også virke fantastisk beroligende, lyder det fra den autodidakte kunstner.

Råt og antikt

Indretningen er meget afslappet og personlig med en cool sammensætning af antikke møbler og rå vintageobjekter i mørke toner fundet i antikforretninger og på loppemarkeder verden rundt, fra de små lokale til det store loppemarked St-Ouen de Clignancourt i Paris.Møblerne i stuen er lette at flytte rundt på, så der nemt kan blive plads til kreativitet og selskabelige udfoldelser både for datteren Petruska og Henriette selv såsom at tegne, male og invitere venner til et godt måltid økologisk mad. Soveværelset har dobbeltdøre og udgang til en stor nyetableret møblerbar altan, hvor kaninen Chili også bor. Mange lune sommerdage bliver tilbragt her, hvor udsigten over kanalen og Christianshavns gamle røde tage er helt fortryllende.

Udlængsel

Der er møbler i lejligheden, der har fulgt Henriette i årevis, og som hun værner om, men ellers er der ofte ommøblering og udskiftning på fjerde sal, og lauritz.com bliver besøgt for køb eller salg.

Flere af møblerne er af eget design, jernmøblerne er typisk franske, men her ses også gamle svenske træmøbler og danske designklassikere.Et stort verdenskort på væggen over arbejds-bordet, der består af en rå bordplade og to sorte bukke, vidner om Henriettes lidenskab for at rejse. Hun har bl.a. studeret på ICP i New York – International Center of Photography & Art Student League – og arbejdet som fotoassistent, grafiker, designer og indretter … og hun har en fortid som indkøber for nogle af Københavns hotteste vintage-butikker. Nu har hun helliget sig sin kunst. Men Henriette er også en dygtig kok og har en drøm om engang at åbne en økologisk cafe, hvor kunst kommer i fokus.

To sorte bukke og en gammel træplade gør det ud for Henriettes inspirerende arbejdsbord. Et stort verdenskort på væggen vidner om Henriettes udlængsel. Arne Jacobsens Myrestol er købt på lauritz.com. Metal  vintagelamper i flok, penne, perler og papir og et par gamle  vinduesrammer danner en smuk helhed på arbejdsbordet. Lamperne er fra Détails91, en butik, Henriette er meget glad for.

Henriette og datteren Petruska flyttede ind i den charmerende treværelses hjørnelejlighed på fjerde sal på Christianshavn i 2004.  

 Midt i stuen står et rundt fransk metalbord med fire klassiske sorte Myrestole omkring. Møblerne er lette at flytte til siden eller supplere med arbejds-bordet, hvis behovet for kreative udtryk – eller en flok gæster – melder sig. Filigranlampen i loftet er lavet af Johanne Visby fra Détails91. Henriette har skabt det iøjnefaldende runde billede på en gammel sort bageplade fra Bolig & Brocante. 

TIP

Indret med lette møbler, der er nemme at flytte omkring, hvis du har brug for en fleksibel indretning, der kan klare både pladskrævende kreative udfoldelser og mange gæster.

En af værktøjskasserne er fyldt med gamle glasprismer, som bliver brugt til fremstilling af unika produkter som f.eks. juletræspynt.

Henriettes collager er ofte bygget op af mange lag, f.eks. hvidmalede puslespilsbrikker som her på det store lærred. Den sorte arbejdslampe er fra Détails91.

En lav loungesofa i stuen, fyldt med bløde puder og perfekt til tv-kig, bruges også til overnattende gæster.

Selv hverdagsting ser smukke ud hjemme hos Henriette.

Et kig fra køkkenet til stuen. Spanden er fra Vipp.

En gammel fransk vinreol i træ står i entreen og bruges til familiens sko. Reolen er fra Détails91.

TIP

Kig efter alternative opbevaringsløsninger med sjæl og charme i antik- og vintageforretninger. Vinreoler og gamle metalkasser kan f.eks. bruges til sko. 

I det lille køkken med industrilook snor en frodig passionsblomst sig rundt om vandrørene. Henriette har selv stået for indretningen, der er en blanding af eget design – hylderne i vinklet smedejern og rå brædder – og stålelementer fra Ikea. Den kulørte bort i vinduet er fra en rejse til Indien. De nye foldetaburetter er fra Grønlykke.com.

I soveværelset er der fra sengen under vinduet et fint kig ind gennem dobbeltdørene til stuen og ud gennem altandøren ned over Christianshavns Kanal.

TIP

Brug et billede til at skærme af mod for meget sol i soveværelset – eller til at skjule en kedelig udsigt.

En fin parfumeflakon og en perlebesat guldpung danner en skøn kontrast til den rå industristil. Henriette har fundet begge på et loppemarked.

Den gamle svenske kommode med seks skuffer er fra den tid, hvor Henriette arbejdede som indkøber for butikken Atelier September.

I soveværelset står et par af de ting, Henriette værner om og aldrig vil skifte ud; en klassisk flagermusstol i skind fra Props Gallery og i forgrunden en gammel svensk lysegrå bænk fra Atelier September.

I 2009 blev lejligheden beriget med denne fantastiske altan, hvorfra der er den ultimative udsigt over byens gamle røde tage og Christianshavns Kanal.

► SE OGSÅ: Bolig fuld af lys og livsglæde

► SE OGSÅ: Kreabolig: Kreativitet i det gamle slagteri

► SE OGSÅ: Nye tider i den gamle herskabslejlighed