Gulerodskage - de bedste opskrifter

Elsker du gulerodskage, lige så højt som vi gør? Så er du landet det helt rette sted. Her finder du nemlig de ALLERBEDSTE opskrifter på lækre gulerodskager fra ALT for damerne, Hjemmet, Hendes Verden, boligliv og FIT LIVING. Prøv f.eks. 

Gulerodskage kan bages både som muffins, bradepandekage, i brødform eller springform, ja du kan sågar lave gulerodskage-cookies!

En af vores evige favoritter er gulerodskagen, som her lægges sammen med mascarponecreme

Gulerodskagen er en kendt og elsket klassiker på kagebordet herhjemme – og selvom mange af os har forelsket os i den amerikanske version, den klassiske carrot cake, med cream cheese frosting på toppen, så gulerodskagen faktisk en europæisk opfindelse. Ifølge wikipedia er gulerodskagen en af de allermest populære kager i Schweitz, hvor den tit bliver brugt til børnefødselsdage.

Man mener, at gulerodskagen blev ekstra udbredt i årene under anden verdenskrig, hvor der var rationering på mel, sukker og smør. I stedet brugte man gulerødder til at få kagedejen lind og fugtig – og ikke mindst til at række længere.

Den bedste topping
Mange vil mene, at det bedste ved kagen er den lækre og cremede glasur eller frosting på toppen. Og den kan laves på mange måder. Den klassiske måde at lave den på, er at piske en creme af flormelis og flødeost eller smør sammen med vaniljekorn og evt. citron. Den fede og søde topping smager godt sammen med gulerodskagen, der som regel har en eller anden form for krydderi i dejen, som f.eks. ingefær, nelliker eller kanel. Prøv f.eks. disse varianter:

Gulerodskage med skyrcreme

Gulerodskage med kokoscreme 

Gulerodskage med syndig topping af creme cheese, eller hvad med en Lækker gulerodskage med marscarponecreme

I selve dejen må der også gerne være lidt bid – den klassiske gulerodskage har rosiner i dejen, men du kan også sagtens putte mandler, valnødder, pekannødder eller tørrede tranebær i dejen – det giver gulerodskagen lidt mere struktur – og bid. Faktisk kan du også putte havtorn eller ananas i  - kun fantasien sætter grænsen for, hvordan du vil bage din gulerodskage.

Pssst… En gulerodskage holder sig saftig og frisk i flere dage i køleskabet på grund af gulerødderne i dejen. Så det er en super god kage at bage dagen før, du skal have den med eller servere den for dine gæster.

Skal der brun farin i en gulerodskage?
De fleste opskrifter siger, at du skal bruge brun farin eller en blanding af brun farin og rørsukker. Det er med til at give gulerodskagen sin mørke farve og svampede struktur. Men du kan faktisk godt bage gulerodskage uden brun farin, hvis du bruger denne opskrift:
Gulerodskage med abrikos 

Sund eller syndig?
Selvom der er gulerødder i dejen, kan man ikke just kalde en gulerodskage for en sund kage, men den kan klart være et sundere alternativ til så mange andre kager. Vil du gerne holde den sunde linje og alligevel hygge dig med et lækkert stykke kage, så er denne sunde gulerodskage et virkelig godt bud. 

Her har vi samlet de bedste opskrifter på gulerodskage, lige fra den sunde til syndige. God fornøjelse.