Gulerodskage med syndig topping
Gulerodskage - en supernem klassiker. Cream cheese-toppingen skal være sød, fed, syrlig og der skal være rigeligt af den!
Ingredienser
- Gulerodskage med syndig topping
- (8-10 pers.)
- 350 g farin eller rørsukker,
- evt. ½ af hver
- 3 dl smagsneutral olie
- 4 æg
- 275 g mel
- 3 spsk. kanel
- 1 spsk. stødt kardemomme
- 2 tsk. bagepulver
- 600 g revne gulerødder
- 150 g hakkede valnødder
- Topping:
- 200 g flødeost
- 175 g smør
- 300 g flormelis
- lidt revet citronskal og -saft
- fra 1 ubehandlet citron
- evt. korn fra ½ stang vanilje
- 1. Rør sukker og olie sammen, og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk, indtil blandingen bliver lys og cremet.
- 2. Bland mel, krydderier og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Rør derefter de revne gulerødder og hakkede valnødder i.
- 3. H æld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter), og bag den ved 185 grader i ca. 1 time og et kvarter. Den skal være lidt fugtig indeni!
- 4. Pisk toppingen sammen med en elpisker (sørg for, at alle ingredienser har samme temperatur). Smør glasuren på kagen, og pynt den med hele valnødder, citronmelisseblade eller som her et ananaskirsebær.
► SE OGSÅ: Lækker gulerodslagkage med mascarpone
► SE OGSÅ: Saftige og lækre gulerodsbrud
► SE OGSÅ: Bag en lækker gulerodskage