Gulerodskage med abrikos
Nem og lækker gulerodskage med abrikosmarmelade og glasur.
(8-10 personer)
Gulerodskage
- 6 æg
- 200 g sukker
- 175 g fintrevne gulerødder
- 250 g smuttede, malede mandler
- 100 g hvedemel
- 2 tsk. reven citronskal
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- smør og rasp til formen
- Desuden:
- 1 dl abrikosmarmelade
- Glasur:
- 5 dl. flormelis
- 4 spsk. vand
- 2 spsk rom (kan udelades)
- Pisk æg og sukker skummende. Kom mandler, hvedemel, bagepulver, gulerødder og citronskal i.
- Kom dejen i en smurt og raspdrysset form, 22 cm i diameter. Bag kagen ved 175 gr. ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Tjek, at der ikke sidder rå dej på et spyd, når du stikker i kagen. Hvis der gør det, skal kagen have lidt ekstra tid i ovnen.
- Varm abrikosmarmeladen op i en lille gryde. Pres det gennem en sigte. Smør den siede marmelade på kagen, og lad det stivne.
- Rør glasuren sammen, og smør det på kagen.