Gulerodskage i bradepande

Gulerodskage i bradepande med pekannødder og frosting

Skøn gulerodskage med lækker flødeost-glasur og pekannødder på toppen. Gulerodskagen bages i bradepande, så der er nok til flere kagesultne munde, og kagen er perfekt til at tage med som klassens-time-kage eller på arbejde. Her får du opskriften:

18-20 stykker gulerodskage

Ingredienser

  • 450 g gulerødder
  • 3 æg
  • 225 g sukker
  • 1½ dl vegetabilsk olie
  • 300 g hvedemel
  • 2½ tsk. bagepulver
  • 3 tsk. kanel
  • 150 g pekannødder
  • Frosting:
  • 200 g flormelis
  • 100 g blødt smør
  • 100 g flødeost
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g pekanødder

Sådan bager du gulerodskage

  1. 1. Tænd ovnen på 175 gr. Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern.
  2. 2. Pisk æg og sukker, til det er hvidt og skummende. Rør olie, mel, bagepulver, kanel og revet gulerod i dejen. Rør dejen godt sammen.
  3. 3. Hak pekannødderne, og vend dem i dejen.
  4. 4. Beklæd en bradepande (25 x 30 cm) med bagepapir. Bag kagen i ca. 35-40 min. Afkøl kagen på en bagerist. Når den er kold, pyntes den med frosting.
  5. Frosting:
  6. 1. Flormelis, smør, flødeost og vaniljesukker røres, til det er blødt og cremet.
  7. 2. Smør frostingen udover kagen i et tykt lag, og pynt med hele pekannødder på toppen.
  8. TIP: Nødderne i kagen kan udelades, hvis du har en allergiker i familien.
PRØV OGSÅ:Choko-banan-doughnuts