Gulerodskage med kokoscreme
Vi har fornyet klassikeren med skøn kokoscreme.
Gulerodskage med kokoscreme
- Tid: ca. 30 min. plus bagetid
- (10 pers.)
- 275 g brun farin
- 1 spsk. vaniljesukker
- 2½ dl solsikke- eller rapsolie
- 4 æg
- 50 g kokosfibermel
- 50 g groft kokosmel
- 250 g hvedemel
- 1 spsk. stødt ingefær
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 spsk. bagepulver
- 400 g revne gulerødder
- 50 g hakkede mandler eller valnødder
- 75 g rosiner
- Kokoscreme:
- 500 g mascarpone
- 75 g flormelis
- kokoschips til pynt
Sådan bager du gulerodskage
- Tænd ovnen på 160 grader. Pisk brun farin og vanilje med olie et par minutter. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.
- Bland kokosfibermel med kokosmel, hvedemel, krydderier og bagepulver, og rør i dejen sammen med gulerødder, nødder og rosiner. Rør dejen ensartet.
- Fordel dejen i en foret springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Mærk efter med en kødnål. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
- Rist kokoschips i ovnen på et stykke bagepapir, til de bliver gyldne.
- Pisk mascarpone med flormelis, og fordel cremen på kagen.
- Pynt med ristede kokoschips.
15 skønne tærter med frugt & bær
-
Æbletærte med flettet låg og marcipanfyld
-
Æbletærte med mandler og kanel
-
Æbletærte med marcipan
-
Æbletærte med valnøddebund
-
Marcipantærte med bær
-
Æbletærte med kanel
-
Æbletærte med kanelcreme
-
Dessert: Lime-marengstærte
-
Tærte med marcipan og appelsin
-
Pæretærte med vaniljeis og karamelkanelsauce
-
Tarte tatin med vaniljeyoghurt
-
Fransk pæretærte
-
Mørdejstærte med æble og tranebær
-
Tærte tatin med mango
-
Rabarber-crumble tærte