Gulerodskage med kokoscreme

Gulerodskage med kokoscreme

Vi har fornyet klassikeren med skøn kokoscreme.

Gulerodskage med kokoscreme

  • Tid: ca. 30 min. plus bagetid
  • (10 pers.)
  • 275 g brun farin
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2½ dl solsikke- eller rapsolie
  • 4 æg
  • 50 g kokosfibermel
  • 50 g groft kokosmel
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 400 g revne gulerødder
  • 50 g hakkede mandler eller valnødder
  • 75 g rosiner
  • Kokoscreme:
  • 500 g mascarpone
  • 75 g flormelis
  • kokoschips til pynt

Sådan bager du gulerodskage

  1. Tænd ovnen på 160 grader. Pisk brun farin og vanilje med olie et par minutter. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.
  2. Bland kokosfibermel med kokosmel, hvedemel, krydderier og bagepulver, og rør i dejen sammen med gulerødder, nødder og rosiner. Rør dejen ensartet.
  3. Fordel dejen i en foret springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Mærk efter med en kødnål. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
  4. Rist kokoschips i ovnen på et stykke bagepapir, til de bliver gyldne.
  5. Pisk mascarpone med flormelis, og fordel cremen på kagen.
  6. Pynt med ristede kokoschips.