Bag de bedste gulerodskage-cookies
Sådan bager du lækre cookies, der smager lige så skønt som en gulerodskage. Skal det være ekstra lækkert, topper du de lækre cookies med en flødeostglasur - præcis lige som en gulerodskage. Her får du opskriften på de lækreste cookies, der smager som gulerodskage. Sådan bager du gulerods(kage)cookies:
Ca. 24 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Bagetid: 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- 200 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ¼ tsk salt
- 125 g blødt smør
- 75 g farin
- 50 g sukker
- 1 æg str. L
- ½ tsk vaniljesukker
- 2 gulerødder (revne)
- 75 g valnødder (hakkede)
- 75 g rosiner
- Flødeostglasur:
- 25 g blødt smør
- 100 g flødeost naturel
- 150 g sigtet flormelis
- Kornene af en ½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker.
Sådan bager du cookies a la gulerodskage:
- Varm ovnen op til 160 grader varmluft (180 grader alm. ovnvarme). Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen.
- Pisk smørret cremet med farin og sukker og pisk æg og vaniljesukker i. Tilsæt gulerødder, valnødder og rosiner og rør melet i.
- Sæt dejen med dessertskeer på to bageplader med bagepapir – og tryk dem let flade med en gaffel.
- Bag kagerne 12-15 min. og lad dem stå på pladerne et par minutter, før de flyttes over på en rist til afkøling. Opbevar kagerne i en kagedåse.
- Server evt. kagerne med flødeostglasur: Rør 25 g blødt smør med 100 g flødeost naturel, 150 g sigtet flormelis og kornene af en ½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker.