Gulerodscookies

Bag de bedste gulerodskage-cookies

Sådan bager du lækre cookies, der smager lige så skønt som en gulerodskage. Skal det være ekstra lækkert, topper du de lækre cookies med en flødeostglasur - præcis lige som en gulerodskage. Her får du opskriften på de lækreste cookies, der smager som gulerodskage. Sådan bager du gulerods(kage)cookies:

Ca. 24 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ¼ tsk salt
  • 125 g blødt smør
  • 75 g farin
  • 50 g sukker
  • 1 æg str. L
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 2 gulerødder (revne)
  • 75 g valnødder (hakkede)
  • 75 g rosiner
  • Flødeostglasur:
  • 25 g blødt smør
  • 100 g flødeost naturel
  • 150 g sigtet flormelis
  • Kornene af en ½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker.

Sådan bager du cookies a la gulerodskage:

  1. Varm ovnen op til 160 grader varmluft (180 grader alm. ovnvarme). Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen.
  2. Pisk smørret cremet med farin og sukker og pisk æg og vaniljesukker i. Tilsæt gulerødder, valnødder og rosiner og rør melet i.
  3. Sæt dejen med dessertskeer på to bageplader med bagepapir – og tryk dem let flade med en gaffel.
  4. Bag kagerne 12-15 min. og lad dem stå på pladerne et par minutter, før de flyttes over på en rist til afkøling. Opbevar kagerne i en kagedåse.
  5. Server evt. kagerne med flødeostglasur: Rør 25 g blødt smør med 100 g flødeost naturel, 150 g sigtet flormelis og kornene af en ½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker.