Ananastærter à la københavnerstang
Byd på små tærter, der smager lidt af sommer. Vi har bagt disse tærter med ananas og vanilje, som er kendte smage fra den klassiske ispind københavnerstang. Her får du den lækre opskrift.
7-8 portionstærter
Total:1 time 45 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
Tærtebunde:
- 300 g hvedemel (gerne kagemel)
- 200 g smør
- 100 g flormelis
- ½ tsk. salt
- 1 æg
Vaniljecreme:
- 6 æggeblommer (1 dl)
- 50 g sukker
- 1 vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljepaste)
- ¼ liter piskefløde
- 2 dl sødmælk
Ananas:
- 7-8 skiver frisk ananas
- 50 g gyldent rørsukker
Tilbehør:
- flødeskum og evt. spiselige blomste
Sådan gør du:
- Tærtebunde: Pisk mel, smør, flormelis og salt sammen. Tilsæt ægget, og saml hurtigt dejen.
- Del dejen i 7-8 ens portioner (á ca. 80 g), og tril dem til kugler. Læg dem på et stykke bagepapir, og tryk dem flade. Sæt dem tildækket i køleskab i 30 min.
- Rul dejcirklerne ud til ca. 12 cm, og læg dem i portionstærteforme, så dejen stikker ca. ½ cm op over kanten. Sæt dem tilbage i køleskabet i 30 min.
- Prik bundene grundigt med en gaffel, og forbag dem midt i ovnen ved 200 grader i 10-12 min., til de er gyldne og gennembagte. Tag dem ud, og skru ovnen ned til 120 grader.
- Vaniljecreme: Rør æggeblommerne sammen med sukker og vaniljekorn eller -paste, og rør fløde og mælk i. Si cremen, og fjern evt. skum.
- Hæld cremen i de forbagte tærtebunde, og bag dem midt i ovnen i 40-45 min., til cremen akkurat har sat sig. Afkøl.
- Ananas: Varm ovnen op til 225 grader. Skær ananasskiverne til, så de passer til dine tærter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys dem med rørsukker. Bag dem øverst i ovnen i ca. 15 min. Afkøl.
- Læg en skive bagt ananas på hver tærte lige før servering, og pynt med flødeskum og evt. spiselige blomster.