Den klassiske citronmåne
En herlig klassiker, som erganske nem at gå til.
1 stk.
Ingredienser
- 150 g sukker
- 2 æg
- revet skal af 1 usprøjtet citron
- saft af 1 citron
- 150 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- smør til formen
- Glasur:
- ca. 100 g sigtet flormelis
- vand
- evt. gul levnedsmiddelfarve
- Rør smør og sukker godtsammen, og tilsæt derefteræggene et ad gangen. De øvrigeingredienser røres i dejen,og den hældes i en lille, smurtform, ca. 20 cm i diameter.Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1time, eller til den er gennembagt.
- Lad kagen køle af i 10 min.i formen, inden den vendes udog køles helt af.
- Rør glasuren sammen. Skærkagen til, så overfladen bliverplan, og vend den med bundenopad. Fordel glasuren fra midtenog udefter med en kniv, derjævnligt skylles i varmt vandSkær kagen igennem, så du fårto halvmåner.