Perfekt juledrink: Den lækreste Ginger Gin Sour
December er fuld af gode anledninger til at mødes, og det behøver jo ikke være gløgg og æbleskiver det hele. Inviter voksne gæster til adventshygge, og server cocktails og snacks. Franskmændene kalder det ”Apéro Dînatoire”, når gæsterne kun kommer til drinks og snacks. Men du kan jo også bruge det som indledning til en middag. Her få du opskriften på en elegant cocktail med hjemmelavet ingefærsirup.
1
Total:15 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
Ingefærsirup
- 25 g ingefær
- 100 g sukker
- 1 dl vand
Cocktail
- 4 cl gin
- 2 cl friskpresset citronsaft
- 1 cl ingefærsirup
- 3 dråber Angostura aromatic bitters
- isterninger
Sådan gør du
- Ingefærsirup: Skær ingefær i tynde skiver, og kom det i en gryde sammen med sukker og vand. Varm det langsomt op, til sukkeret er opløst, men uden at det koger. Lad det køle af i gryden sammen med ingefæren, og sigt det over i en beholder.
- Cocktail: Kom gin, citronsaft, ingefærsirup og Angostura bitters i en shaker fyldt med isterninger. Ryst drinken godt sammen, og sigt den over i et afkølet cocktailglas.
- Tip: Kom glassene i fryseren inden brug.